Sørger over døde venner

«Buena Vista Social Club»-helten Ibrahim Ferrer (75) gleder seg til kveldens konsert i Molde, selv om han er i sorg etter bortgangen til musikkvennene Celia Cruz (78) og Compay Segundo (95).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Det tynnes ut i rekkene blant de ukuelige tradisjonsbærerne av kubansk musikk. Natt til i går døde Celia Cruz, salsadronningen fra Havana, i New Jersey 78 år gammel, og Compay Segundo sovnet inn søndag etter en nyresykdom i sitt hjem i Havana 95 år gammel.

- Deres bortgang er et stort tap for Cuba, kubansk musikk og kultur, sier Ferrer til Dagbladet. Han skulle gjerne ha vært i begravelsen til sin gode venn Compay Segundo, men hans tettepakkede turné i Europa forhindrer ham i å reise hjem til Cuba.

Nytt liv

- Men vi skal få en fin konsert og kveld i Molde. Jeg husker godt mitt første møte med festivalen sammen med «Buena Vista Social Club»-gjengen for tre år siden, sier Ferrer, som gleder seg over at temperaturen på Nordvestlandet om dagen minner om den kubanske.

Dagbladet fikk en telefonsamtale med Ferrer før konserten i Finland i går, dagen før han går på scenen på Romsdalsmuseet, hvor det fortsatt er godt med billetter igjen til den levende legendens konsert i kveld.

Ved godt mot

Trass de triste nyhetene fra den andre siden av Atlanteren virker Ferrer ved godt mot. Segundo og Ferrer var nære venner, og fikk et solid comeback i 1997 etter at gitaristen Ry Cooder og filmskaperen Wim Wenders lagde filmen og plata «Buena Vista Social Club», som har solgt over seks millioner. Hans selvtitulerte debutalbum har dessuten solgt to millioner, et tall også hans nye bidrag, «Buenos Hermanos», også kan nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer