Sørger over Lonely Planet

Reisende skriver nekrologer over verdens mest profilerte reiseforlag.

 REISEFAVORITTEN: Mange backpackere og voksne reiselystne har sverget til Lonely Planets papirbøker. Nå spekuleres det i om eventyret er over. Foto; Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
REISEFAVORITTEN: Mange backpackere og voksne reiselystne har sverget til Lonely Planets papirbøker. Nå spekuleres det i om eventyret er over. Foto; Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Det rår bekymring om fremtiden for de legendariske reisehåndbøkene fra forlaget Lonely Planet. Ifølge The Guardian skjærer forlaget ned på antall ansatte og gir angivelig en tredjedel, rundt 100, fyken.

Hjemmelaga Nedbemanningen skjer i kjølvannet av at BBC Worldwide solgte selskapet, der de kjøpte seg inn i 2007, til en forretningsmann fra Kentucky i mars i år. Reiseguideforlaget Lonely Planet oppsto i australske Melbourne på 70-tallet. Ideen hadde ekteparet Tony og Maureen Wheeler. Det gikk fra det hun kalte «hjemmeavlet» til å bli verdens største utgiver innen reise.

Digital satsing Nå later det ifølge The Guardian til at Lonely Planet beveger seg mot det digitale, selv om de nye eierne forsikrer at de ikke vil oppgi bokutgivelser fullstendig. Salget av reisehåndbøker har sunket etter toppåret 2008, og stadig flere vender seg til nettet i stedet. Er reisehåndbøker på papir i ferds med å bli gammeldags?

Fansen sørger Nå sørger profilerte reiselystne, enten de er forfattere, globetrottere eller bare dagdrømmere, på Twitter. Under hashtagen #lpmemories deler de ifølge The Guardian tapsfølelsen, i noe som nærmest minner om nekrologer for reisejournalistikkens glanstid.
(NTB)