Sørger over Randi

Natt til i går døde Randi Hultin, 74 år gammel. Hun etterlater seg et solid spor i norsk og internasjonalt jazzmiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hennes kontaktnett var enormt, og mang en norsk artist kan takke henne for jamsessions hjemme i Gartnerveien med tidas ledende musikere.

Åse Kleveland var en mangeårig venn, og en av pådriverne for å hedre henne med Kongens fortjenstmedalje i gull, som hun fikk i 1998:

- Det fortjente hun virkelig. Randi var en fantastisk ambassadør for Norge. I dag er jo jazzen akseptert på lik linje med andre sjangrer. Men det er ikke så mange årene siden jazz i Norge ble sett på som et marginalt fenomen. Hun har mye av æren for å ha trukket jazz fram i lyset.

Dåpshjelp

Bassisten Arild Andersen var en av de unge, håpefulle for mange år siden i Gartnerveien, i selskap med de store i jazzfaget:

- Randi hadde en veldig fin evne til å behandle alle likt. Enten de nå var store stjerner eller bassister fra Strømmen. Et av de morsomste minnene jeg har med Randi er fra et jazzcruise med SS «Norway» for 15 år siden. Min datter Line var tre måneder den gangen, og på dekket utenfor øya St. Thomas ble hun døpt. Randi var med som en slags gudmor og vi sang «St. Thomas» av Sonny Rollins - som Randi hadde lagd tekst til. Seinere fikk Randi Sonny Rollins til å lage en dåpsattest med personlig hilsen. Det viser litt av måten Randi tenkte på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer