Sørger over sin døde mor

George Michael (34) har bestemt seg for å utsette verdensturneen. Årsaken er at han fremdeles sørger over sin døde mor.

Moren Leslie døde i februar i fjor av kreft. Det gikk meget hardt inn på popstjerne-sønnen. Derfor har han nå bestemt seg for å utsette verdensturneen.

For å komme gjennom sorgen skrev han låta «Walk Away Dreaming».

Morens død gjorde også at George Michael ikke kom til den britiske platebransjens store prisutdeling, The Brit Awards. Der fikk han prisen for beste mannlige artist.

- Orker ikke

Etter planene skulle George Michael turnere i Europa til sommeren. USA og Asia var også med i planene. Ifølge en talsmann for George Michael er turneen utsatt på ubestemt tid, skriver Aftonbladet.

På sin Internett-hjemmeside hilste han fansen i fjor på følgende måte: «Vi ses når jeg drar ut på turné i begynnelsen av neste år.»

- George Michael var for et halvt år siden klar for å gjennomføre verdensturneen, men nå orker han det likevel ikke. Han er fremdeles lei seg og orker ikke å være borte fra familien i England i lengre perioder, sier en talsmann for George Michael, ifølge Aftonbladet.

Mye motgang

Det er sju år siden George Michael sist turnerte, og ti år siden han gjestet Norge med konsert i Drammenshallen.

Med morens død er det ikke første gang George Michael opplever dyp sorg over at et menneske som står ham nært, dør. I 1993 døde hans brasilianske kjæreste Anselmo Feleppa.

En annen grunn til at George Michael utsetter turneen, er at han nok en gang er misfornøyd med plateselskapet. Han skal være skuffet over at Dreamworks ikke har gjort en god nok jobb med å lansere albumet «Older». Dreamworks er Steven Spielbergs og David Geffens multimedieselskap.

Det er ikke første gang han er misfornøyd med plateselskaper. For tre år siden tapte han en rettssak mot Sony Music, og måtte betale 100 millioner kroner for å bli løst fra kontrakten.

TAP: </B>Tapet av kjæresten Anselmo Feleppa for fem år siden og morens bortgang for ett år siden, fortsetter å prege George Michael.