Sørgmodig

Rapport fra en trøstesløs virkelighet i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: At hverdagslivet i engelsk arbeiderklasse kan være trist og leit, har vi sett mange eksempler på. Men hos Mike Leigh blir denne uutholdelige tilværelsen gjort om til et levende drama om mennesker, samhold og et svakt lys i håpløsheten.

«Alt eller ingenting» handler om den sørgmodige drosjesjåføren Phil, familien hans og to andre familier i nærmiljøet - et umenneskelig blokkområde i Sør-London. Timothy Spall spiller Phil, og er mesterlig som en mann som vet han har tapt uansett hva han måtte finne på. Han sover lenge hver morgen og tjener ikke særlig mye på å kjøre minicab, men han har ikke tenkt å gjøre noe med det.

Phil er samboer med effektive Penny (Lesley Manville), som sitter i kassa på et supermarked. Sammen har de to overvektige voksne barn som bor hjemme: Stillferdige Rachel (Alison Garland) vasker på et sykehjem, mens aggressive Rory (James Cordon) stort sett ligger på sofaen, ser på tv og syter.

Familien har mistet evnen til å snakke med hverandre, og det må en krise til for å få dem på rett kjøl igjen. Og når Rory faller sammen utenfor blokka med hjerteinfarkt, må Phil og Penny desperat prøve å finne tilbake til hverandre igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer