Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sørlandsnyhetene:

Sørlandsnyhetene har forsvunnet fra Facebook

Det omdiskuterte nettstedet Sørlandsnyhetene er tatt ned fra plattformen.

UNNSKYLD: Tommy Sharif beklager for at han utlovet dusør for de som fjernet utsmykningen i gågata i Kristiansand. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

I går skrev Dagbladet om kjendismanager Erland Bakkes kampanje for å minke følgerskaren til den kontroversielle Facebook-siden Sørlandsnyhetene. Nå er siden sporløst forsvunnet fra plattformen.

Camilla Nordsted, kommunikasjonssjef i Facebook Norden, sier i dag til VG at Sørlandsnyhetene har blitt tatt ned av en av sidens egne administratorer.

- Seier på walkover

Bakke sier til Dagbladet at han er overrasket over denne vendingen, men fornøyd med at siden nå er borte. Årsaken til at Bakke og kameraten Eirik Furuseth tok initiativ til kampanjen, var at de mener Sørlandsnyhetene driver med hets og uthenging av enkeltpersoner.

Den kjente manageren hevder at siden hadde tapt om lag 1500 likerklikk i løpet av helga, før den sporløst forsvant. Han er glad for at siden er nede, men sier han ser det som en «seier på walkover».

Suksess: Erland Bakke (bildet) og Eirik Furuseths kampanje mot Sørlandsnyhetene har gitt resultater. Foto: privat.
Suksess: Erland Bakke (bildet) og Eirik Furuseths kampanje mot Sørlandsnyhetene har gitt resultater. Foto: privat. Vis mer

- Det er litt bitter ettersmak, fordi jeg føler meg ganske trygg på at den kommer tilbake så snart blesten rundt dette har lagt seg litt.

- Bryr seg ikke om ytringsfrihet

At Sørlandsnyhetene nå fratar følgerne sine muligheten til å slutte å like dem, avslører hvor lite demokratisk de er, og hvor lite de bryr seg om ytringsfrihet, mener han.

- På mange måter bekrefter dette at Sørlandsnyhetene er en propagandaside for sine egne hatske ytringer, og at siden i bunn og grunn fungerer som et nettroll.

Formuesforvalter og samfunnsdebattant Eirik Furuseth sier på sin side at han er glad for at befolkningen sørpå «reiser seg mot hatet».

- Dette viser at befolkningen i Kristiansand ikke synes noe om hvordan Sørlandsnyhetene holder på. Det forsvant 100 likes i timen på det meste.

Avslår å kommentere

Tommy Sharif gikk nylig ut og annonserte at han ønsket kjøpe nettstedet. Han sier til Dagbladet at han er klar over avgjørelsen om å ta ned siden fra Facebook, men ønsker ikke å kommentere årsaken, eller hvorvidt det har sammenheng med Bakke og Furuseths kampanje. Han sier han vil komme tilbake til dette ved et seinere tidspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!