Anmeldelse Film Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Sorry - denne filmen får høyere terningkast enn den egentlig fortjener

For «Guardians of the Galaxy Vol. 2» er bare så forbanna sjarmerende.

PREMIERE: Guardians of the Galaxy Vol. 2 har premiere i dag. Den amerikanske sci-fi-/action-/eventyrfilmen er regissert av James Gunn, med Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel og Michael Rooker i hovedrollene. Video: Kino Check Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er egentlig ikke til å komme fra. Historien i «Guardians of the Galaxy Vol. 2» er verken original eller logisk. Snarere er det snakk om en rekke småsøvnige standardelementer i enhver romodyssé, satt sammen i vilkårlig rekkefølge: Forfølgelsen gjennom verdensrommet, farsproblematikken, de tilfeldige gjesteinnhoppene fra like tilfeldige filmstjerner, nestenapokalypsen på slutten der man må redde seg selv og helst hverandre fra den ubestemmelige, men enorme massen som truer med å svelge det meste. En idé om at formelen kunne vært variert i alle fall en smule, synes ikke på noe tidspunkt å ha falt noen inn.

Det er i det hele tatt en god del ved oppfølgeren til den første «Guardians of the Galaxy», fra 2014, som tilsier en vurdering til litt over middels. Men det er så vanskelig. Det er vanskelig fordi «Guardians of the Galaxy Vol. 2» er så forbanna sjarmerende. Det er snakk om to timer og et kvarter i kinosalen med omtrent kontinuerlig kos, genuint vidd og det som, til tross for at de fleste involverte hegner fra et annet sted en jorden, må kunne kalles «sterke personligheter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer