<strong>Illustrasjonsbilde, selvfølgelig:</strong> Har du det gøy med sosiale medier og en venn? Sorry, men jeg er bare ikke interessert. Foto: Scanpix
Illustrasjonsbilde, selvfølgelig: Har du det gøy med sosiale medier og en venn? Sorry, men jeg er bare ikke interessert. Foto: Scanpix Vis mer

Sorry, men jeg er bare ikke interessert

Nyttårsforsettet mitt for 2019 er å være kaldere, kjipere og enda mer selvsentrert enn før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Begeret rant over i romjula. Jeg er usikker på om det var andre, tredje eller fjerde juledag, men det føltes som om Facebook-feeden hadde vært et eneste langt familieselskap i over ei uke. Hver gang jeg gikk inn, av gammel vane, for å se om det skjedde noe på nyhetsfronten, for å finne ut hva folk snakket om, var det som å ramle inn i en julefest der intimgrensene for lengst var dalt ned i skjul. I tillegg var all sedvanlig humor, ordspill og dobbeltbetydninger tilsynelatende vaska bort med tøy og gølv, og det eneste som var igjen var en inderlig utveksling av julebarnebilder, juletrebilder, julematbilder, julegavebilder, julevennbilder og juledrikkebilder. Og det var altså da, enten andre, tredje eller fjerde juledag, at jeg skjønte at følelsen av rastløst ubehag, som hadde ulmet over lengre tid, ikke kom av for mye julebrus, men av kjedsomhet. Og dermed kom også juleåpenbaringen: Jeg er jo ikke interessert.

Sorry, men jeg er bare ikke interessert! Jeg er ikke interessert i aketurer, skispor og kjærlighetserklæringer som av en eller annen grunn må gjøres i plenum. Jeg er ikke interessert i bilder av katta di, bikkja di eller forlovelsesringen til kjæresten til han fyren jeg tilfeldigvis ble Facebook-venn med i 2007. Jeg er ikke interessert i å høre at «For meg var 2018 et år med oppturer og nedturer, la meg fortelle deg om alle sammen selv som vi knapt har sett hverandre siden studiet». Jeg er ikke interessert i at du fikk en food prosessor til jul. Eventuelt håndstrikka votter fra en venninne jeg aldri har møtt og aldri kommer til å møte. Og nei, jeg er ikke interessert i soloppgangen din.

Eller solnedgangen, for den saks skyld.

Sorry, men jeg er bare ikke interessert.

Jada. Vi kan like gjerne få det unna med en gang. Jeg er ei kjip kjerring. En kald fisk. Et emosjonelt avstumpet medlem av kultureliten eller verre. Jada, det er sikkert fordi jeg ikke har løst delekoden selv, og magen knyter seg som en liten vaskeklut av forlegenhet hver gang jeg deler noe intimt på Facebook. Og jada, det finnes selvfølgelig unntak. Jeg ER interessert i bollebakingen, bikkjene og barna til familie og venner, folk jeg faktisk har telefonnummeret til. Og jeg er interessert i hva du har å si om samfunnsliv, politikk, kultur, nyheter og debatt, alt som potensielt er morsomt.

Men jeg orker bare ikke flere hyttesofaer.

Så nyttårsforsettet mitt? Å bli kaldere, kjipere og enda mer selvsentrert enn før.

Og rigge Facebook-siden min slik at jeg slipper å se bilder av familien din.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer