«Sorry, Norge»

Nå får vi igjen for at vi hånet svenskene.

(Dagbladet): På mandag slaktet Dagbladets anmelder det svenske bidraget i Eurovision.

- Eric Saade vil bli populær, og det har han vel klart. Så hvorfor ikke pakke ned sangstemmen og det stusslige svenske bidraget og reise hjem — allerede i kveld, skrev Grønneberg, og trillet terningkast en på Saades låt «Popular».

- Sorry I går kveld ble det imidlertid klart at det er nordmennene som må pakke sammen sakene før finalen, etter Stella Mwangis sjokk-exit.

Det har ikke gått svenskene hus forbi.

«Sorry, Norge», er tittelen på artikkelen i den svenske avisa Expressen i dag. «Etter hånet mot Saade, går Norge glipp av finalen», skriver svenske Aftonbladet.

- Sjokkerende - Dagbladets Grand Prix-ekspert slaktet Eric Saade på mandag og skrev at det svenske Grand Prix-håpet burde pakke sammen og reise hjem fra Eurovision. Etter tirsdagens semifinale er det klart at det er Stella Mwangi som får pakke ned klærne i bagen, skriver Expressen.

Svenskene viser seg imidlertid også å være skuffet etter Stellas MGP-exit.

- At Norge ikke gikk videre er veldig sjokkerende, når så mange drittlåter ble stemt videre til finalen, sier Expressens Grand Prix-ekspert Anders Nunstedt til egen avis.

Gledesspreder På tross av at deres eget bidrag ble slaktet i Norge, hyllet svenskene Stella i forkant av gårdagens semifinale.

- Stella formidler en glede som ingen andre artister er i nærheten av på scenen i kveld, skrev Nunstedt i forkant av finalen i går.

Da Dagbladet snakket med Nunstedt i natt, virket han svært overrasket over at hun ikke kom videre. Også den svenske Grand Prix-artisten Eric Saade synes det er leit at Stella ikke skal være med i finalen, ifølge Expressens journalist i Düsseldorf.

Selvsikre Også danske aviser uttrykker overraskelse over at Norge ikke gikk videre.

- Overraskende nok, ble det ikke finaleplass på Norge, skriver danske Ekstra Bladet.

Stella var nemlig en av bookmakerenes favoritter, og mantraet fra den norske delegasjonen har hele veien vært: «Vi er i finalen». Også Dagbladets anmelder Anders Grønneberg var skråsikker på at Stella skulle gå videre.

Farlig skråsikkerhet? Nå lurer han på om det kanskje var skråsikkerheten som tok oss.

SORRY: Expressens oppslag etter Stellas sjokk-exit. Faksimile: Expressen
SORRY: Expressens oppslag etter Stellas sjokk-exit. Faksimile: Expressen Vis mer

- Vi tok det for gitt at vi var garantert en plass i finalen. Og vi burde ha vært der, for Stella og hennes fyrverkeri av en låt utmerker seg, sier Anders Grønneberg.

Han biter i seg skråsikkerheten selv. Faktisk kom frykten snikende for alvor da Stella i partier bommet på tonene og sang surt.

- Jeg håpet at Europa skulle være såpass tonedøve at de ikke la merke til det, men det var vel ikke til å unngå.

I fjor var det svenske Anna Bergendahl som måtte forlate Eurovision-sirkuset før selve moroa begynte. Om årets svenske MGP-håp Eric Saade kommer videre til finalen, er ennå ikke klart. Han skal opptre i den andre semifinalen i morgen.

Faksimile: Aftonbladet
Faksimile: Aftonbladet Vis mer