Sørstatenes gitarkamerater

Kjapp hitparade med fullt øs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Festaften for venner av kraftfull sørstatsrock i Oslo i går. De møtte et band med et legendarisk navn og med nok hits på ryggen til å få salen til å tenne. På en musiker nær, gitaristen Gary Rossington, er det riktignok helt andre folk enn de som startet bandet midt på 1960-tallet.

Sørstatskrigere

Det er snakk om å bære fakkelen, for ikke å si sørstatsflagget, videre til nye generasjoner av lyttere, og det gjør den nåværende besetningen med stor entusiasme. På scenen likner de en unnsluppet gjeng soldatspøkelser fra den amerikanske borgerkrigen, som har klart å gjemme seg i sumpene siden krigen ble tapt og nå plutselig har funnet veien ut.

Jobber hardt

Johnny Van Zandt, som har vært bandets vokalist siden 1987, er i full vigør fra første stund, spretten, som om noen holdt en sveiselampe oppunder baken hans. Nesten som besatt jobber han for å få publikum med seg på klapping, allsang og allmenn Lynyrd Skynyrd-entusiasme.

Hagleskudd med gitar

Her er det «God bless you», «Har dere det bra?», sørstatsflagg, boogie, vitsing og veiving til publikum om at de må klappe og synge – nærmest i ett kjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer