Sørstatsflagget vaier fortsatt

Lynyrd Skynyrd hever fanen, men vi har hørt det før.

VETERANER: Lynyrd Skynyrd er fanebærere innenfor sørstatsrocken - og kanskje til og med «The Last Of a Dyin' Breed».
VETERANER: Lynyrd Skynyrd er fanebærere innenfor sørstatsrocken - og kanskje til og med «The Last Of a Dyin' Breed». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er intet mindre enn imponerende at Lynyrd Skynyrd fortsatt leverer såpass bra - hver gang - sjøl om klisjeen ofte er farlig nær.

Gary Rossington er eneste gjenlevende medlem som har vært med siden starten rundt 1965, først som My Backyard og ganske raskt som Lynyrd Skynyrd (uttales Leh-Nerd Skin-Nerd).

Sjølironi Det kan nok ligge mye sjølironi i tittelen «Last Of A Dyin' Breed». For - hvis du ser stort på det er det ikke mange kjente band igjen, med unntak av Allman Brothers Band, Govt. Mule, Drive-By Truckers og en del rocka countryband, som holder sørsatsrocken levende.

Og - hvis man skal høre sørstatsrock, hvorfor ikke få det fra originalene?

Det er ikke mange som gjør det bedre. Florida-bandet har holdt på med dette i snart 50 år, og de kan sikkert holde på i mange år til. 

Ni medlemmer Bandet har ni medlemmer, og kjernen i dag er gitarist Rossington, vokalist Johnny Van Zandt (fra 1987) og gitarist Rickey Medlock (tidligere frontmann i Blackfoot og med fra 90-tallet), som skriver de fleste låtene - ofte med en eller to støttespillere til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer