Sørstatspastoren har ikke gitt seg i kampen mot denne «syndige» filmen

«Gud, hvis de ikke avlyser det, brenn bygningen ned».

(Dagbladet): Den norske filmen «Få meg på, for faen» og amerikanske sørstatspastorer er tydeligvis ingen god match.

Da den forrige måned skulle vises i Alabama-byen Tuscaloosa, satte flere hissige pastorer foten ned.

Hvorfor? «Filmen er ikke var i takt med samfunnets standarder», mente pastor John Kearns i Christ Harbor Methodist Church.

Fram og tilbake Pastor Randy Fuller ved New Beginning Family Worship Center oppmuntret menigheten og hver eneste pastor i fylket til å kontakte alle medlemmene i kulturrådet samt bystyret i Tuscaloosa og spørre dem om de var for eller mot visningen av filmen - for så å trykke navnene og svarene deres i en helsides annonse i lokalavisa.

Det førte gjennom: Filmen, som har fått amerikansk tittel «Turn Me On, Dammit», ble tatt av programmet til filmfestivalen den skulle være en del av.

Kort tid etter snudde imidlertid kulturrådet. Filmen skal etter planen vises i Tuscaloosa førstkommende tirsdag, til regissør Jannicke Systad Jacobsens store begeistring:

- Jeg synes det er fantastisk at det blir visning som planlagt. Sett på avstand fra Norge, så føltes hele dette litt sært og som en svær overreaksjon, sa den norse regissøren til Dagbladet da det ble kjent.

- Brenn den ned! Men historien ender ikke her. Pastor Fuller har nemlig ikke gitt seg i kampen mot «den syndige filmen», skriver Comoyo Filter.

Under sin preken søndag, kom pastoren nemlig med følgende oppfordring:

- Dere kan samle dere i grupper bestående av to, tre eller fire, og si «Gud, hvis de ikke avlyser det, brenn bygningen ned. Brenn den ned til bakken».

Ifølge Tuscaloosanews.com snakket Fuller da om en kirke som var lokalisert i nærheten av et sted som solgte pornografi.

Overfor avisa hevder imidlertid pastoren at han ikke snakket om kinobygget der «Få meg på, for faen» skal vises, men «større saker» enn som så.

Prisbelønnet film
«Få meg på, for faen» handler om 15 år gamle Alma (Helene Bergsholm) og hennes seksuelle oppvåkning og konsekvensen av å kringkaste den til lokalsamfunnet i den lille bygda hun bor i, samt forelskelse, avvisning, utstøting og mobbing.

Etter at filmen hadde premiere på norske kinoer i august i fjor, har den mottatt flere priser og gode tilbakemeldinger, også i utlandet.

I april i fjor ble den vist under filmfestivalen Tribeca i New York, noe som førte til USA-distibusjon for den norske filmen. Dog tilsynelatende ikke til jubel fra samtlige av Amerikas borgere.

IKKE EN PASTOR-FAVORITT: Flere pastorer i Tuscaloosa har i lenger tid forsøkt å hindre at «Få meg på, for faen» får sin premiere i byen. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon
IKKE EN PASTOR-FAVORITT: Flere pastorer i Tuscaloosa har i lenger tid forsøkt å hindre at «Få meg på, for faen» får sin premiere i byen. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon Vis mer