Sørstatspastoren har ikke gitt seg i kampen mot denne «syndige» filmen

«Gud, hvis de ikke avlyser det, brenn bygningen ned».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske filmen «Få meg på, for faen» og amerikanske sørstatspastorer er tydeligvis ingen god match.

Da den forrige måned skulle vises i Alabama-byen Tuscaloosa, satte flere hissige pastorer foten ned.

Hvorfor? «Filmen er ikke var i takt med samfunnets standarder», mente pastor John Kearns i Christ Harbor Methodist Church.

Fram og tilbake Pastor Randy Fuller ved New Beginning Family Worship Center oppmuntret menigheten og hver eneste pastor i fylket til å kontakte alle medlemmene i kulturrådet samt bystyret i Tuscaloosa og spørre dem om de var for eller mot visningen av filmen - for så å trykke navnene og svarene deres i en helsides annonse i lokalavisa.

Det førte gjennom: Filmen, som har fått amerikansk tittel «Turn Me On, Dammit», ble tatt av programmet til filmfestivalen den skulle være en del av.

Kort tid etter snudde imidlertid kulturrådet. Filmen skal etter planen vises i Tuscaloosa førstkommende tirsdag, til regissør Jannicke Systad Jacobsens store begeistring:

- Jeg synes det er fantastisk at det blir visning som planlagt. Sett på avstand fra Norge, så føltes hele dette litt sært og som en svær overreaksjon, sa den norse regissøren til Dagbladet da det ble kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer