Sort hull i medieomtalen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGBLADET GÅR

i et oppslag 15. mars langt og lenger enn langt i et forsøk på å framstille meg som en slags «nyttig idiot» for Solidox som ikke har visst hva jeg har begitt meg ut på. Dette finner jeg i beste fall misvisende. I den grad jeg har vært «blåøyd», har det vært i dialogen med Dagbladet og en redaksjon som tydeligvis ikke makter å nyansere og presentere flere sider av en sak.

Som andre med forskningsbakgrunn, er jeg opptatt av å ikke trekke for bastante slutninger. I samtalen med Dagbladet gjorde jeg et forsøk på å nyansere diskusjonen, men føler i ettertid at jeg nærmest er blitt brukt i en artikkel hvor vinkling og konklusjon var bestemt før journalisten tok kontakt med meg. Jeg vil derfor med egne ord forsøke å tydeliggjøre hva jeg faktisk mener i saken.

Jeg går selvfølgelig god for både informasjonsfilmen der jeg deltar og for produktet i reklamedelen. Som tannlege har jeg på nært hold observert den økende forekomsten av syreskadete tenner de siste årene, og som kursholder om temaet har jeg møtt mange kolleger som bekymret har formidlet de samme erfaringene. Flere faglige artikler og mange avisoppslag har også påpekt problemet. Derfor så jeg det som en mulighet - da Lilleborg skulle lansere sin nye tannpasta - å få øket oppmerksomheten rundt de skadene mat og drikke med lav pH kan forårsake på tennene. Det er altså ikke snakk om at jeg blir «brukt» av produsenten, men snarere at jeg som tannlege fikk mulighet til å bruke Lilleborg til å nå ut med dette budskapet. Jeg kan gjerne delta i en diskusjon om problemstillingen er viktig nok til å ta i bruk denne typen virkemidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer