Sosialdemokratiets uekte sønn

Terroristens idéer er det motsatte av sosialdemokratiets idealer.

MONSTRØS:  Terroristen er sosialdemokratiets uekte sønn, en bytting som fant veien tilbake til gården, skriver Cornelius Jakhelln. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MONSTRØS: Terroristen er sosialdemokratiets uekte sønn, en bytting som fant veien tilbake til gården, skriver Cornelius Jakhelln. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vil sosialdemokratiet, slik vi kjenner det, overleve nok et angrep? Vil det fortsatt snakke om åpenhet og toleranse? Det kan jeg vanskelig tenke meg. Kanskje er det derfor jeg finner det så grusomt å se de levende bildene av dette forvokste spedbarnet, som ble en soldat for sine egne konspiratoriske idéer: Jeg ser en nordmann som meg selv, oppvokst i det samme sosialdemokratiet. Hans referanser er mine, og omvendt. Å lese i manifestet hans var først fascinerende, deretter kvalmende. Likevel gjorde det ikke vondt på samme måte som fjernsynsbildene.

Motsier jeg meg selv, hvis jeg uttrykker et ønske om å få se mer av terroristens forklaringer, flere av de samme bildene som jeg nettopp skrev at det gjør vondt å se? Jeg tror denne smerten, eller kanskje er «ubehag» et mer passende ord i en sak så full av lidelse, er nødvendig for å få saken inn under huden. Journalistenes utvalg fra saken, formidlet i stumper og stykker over nett, blir ikke mer enn en annenhånds beretning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer