Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sosiale medier farges av regnbuen etter masseskytingen

Tusenvis viser avsky mot drapene på homoklubben Pulse i Orlando.

SYMBOL: Regnbueflagget har siden slutten av 1970-tallet vært et symbol på LHBT-bevegelsen. Søndag bruker mange flagget til å markere avsky mot masseskytingen i Orlando. Foto: REUTERS/Elijah Nouvelage, NTB Scanpix
SYMBOL: Regnbueflagget har siden slutten av 1970-tallet vært et symbol på LHBT-bevegelsen. Søndag bruker mange flagget til å markere avsky mot masseskytingen i Orlando. Foto: REUTERS/Elijah Nouvelage, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 50 mennesker ble drept og flere er skadet etter at en mann begynte å skyte på homoklubben Pulse i Orlando i natt amerikansk tid.

Dette gjør det til den dødeligste masseskytingen i amerikansk historie. Nattklubbskytterens far har uttalt at handlingene trolig ikke var motivert av religion, men av hat mot homofile.

- Folk spilte musikk og han så to menn som kysset foran hans barn og kone og ble veldig sint, sa han søndag.

Handlingene til gjerningsmannen har vekket avsky hos mange.

Regnbuens farger For å markere rett til fri kjærlighet og for å hedre de drepte, fargelegger tusenvis kontoene sine i sosiale medier med regnbuens farger.


For ett år siden, i forbindelse med markeringen av Gay Pride, valgte over 26 millioner mennesker verden over på daværende tidspunkt å ha regnbuen som et filter over profilbildene deres på Facebook.

Nå henter mange fram profilbildet fra fjoråret, skriver Independent.


Tjenesten som ble brukt i fjor eksisterer fortsatt, som gjør at andre brukere også kaster seg på markeringa.

Mye engasjement Brukere på nettsteder som Twitter og Instagram har også kastet seg på markeringa. Skuespiller Mia Farrow har på sin Twitter-konto endret profilbilde sitt til et amerikansk flagg i regnbuens farger.

Realitykjendisen Kris Jenner la ut et bilde med teksten «Mer kjærlighet. Mindre hat».


Emneknaggene #LoveIsLove og #PrayForOrlando har også blitt tatt i bruk av mange søndag kveld.

Andre skriver meldinger med regnbue-emojien, eller hjerter i regnbuens seks respektive farger. På Facebook-siden til nattklubben skytingen foregikk på, deler flere regnbue-innholdige bilder og kondolanser.

All my thoughts are with Orlando today.

A photo posted by ? (@nicolasghesquiere) on


Regnbueflagget, som oftest assosieres som et symbol for gay pride, ble tatt i bruk på slutten av 1970-tallet. Det finnes flere versjoner av flagget, men det mest brukte er flagget med seks farger. Hver av fargene representerer noe eget, som seksualitet og liv.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!