Sosialisme for hverdagen

Sosialisme er ikke et teoretisk slagord, men reformer som endrer samfunnet og hverdagen mot mer fellesskap, solidaritet og toleranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VENSTRES

Trine Skei Grande har viet SV og undertegnede en debattartikkel i Dagbladet den 16. november. Hun ønsker seg en SV-leder som mener det er mest ideologisk å rope slagord. Jeg er ikke i stand til å innfri hennes forventninger. Vi lever i en brytningstid. Mange ønsker mer fellesskap og verdier i politikken. Nå finnes et radikalt alternativ til en høyredominert regjering. Stortingsvalget i 2005 kan bli det mest ideologiske i Norge på mange, mange år. I kampen mot en regjering der Høyre styrer økonomien, KrF moralen og Venstre ingenting, vil SV gå til valg på venstresidas klassiske verdier: Rettferdighet, toleranse, fred og miljø.

I boka «Rett fra hjertet» tar jeg utgangspunkt i to områder der det norske samfunnet har forandret seg raskt de siste åra. Hensikten er å vise at store forandringer er mulig, hvis bare viljen og engasjementet er til stede. Kvinnefrigjøring har betydd store forandringer av vårt verdisyn og vår hverdag på kort tid. Det er det nærmeste vi har kommet revolusjon i Norge. Det er lett å glemme hvor mye som har skjedd. Motstanden fra høyrekreftene var ofte stor. Men vi vant fram!;I dag motsetter ikke en gang KrF seg selvbestemt abort annet enn i partiprogrammet. Vår nære kvinnehistorie er til inspirasjon for alle oss som ønsker store forandringer og som kan bli motløse over hvor seint alt går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.