Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sosialismens dødskamp

PÅ 1980-TALLET

oppdaget sosialistene demokratiet og rettsstaten, og Rune Slagstad skapte begrepet «sosialisme på norsk». Nå har de gjort en ny stor oppdagelse, nemlig individene. Jfr artikkelen «Livsnytersosialismen» i Dagbladet 9/10 av Magnus Marsdal og Bendik Wold. Fantastisk!

Et eller annet sted på veien har også det alternativet økonomiske systemet - planøkonomien - forsvunnet - forståelig nok. Tilbake står en verbal og overfladisk motstand mot kapitalismen og markedsøkonomien, men «livsnytersosialismen» må åpenbart bygge på dette systemets evne til å skape verdier til forbruk og fordeling. Om 10-20 år oppdager de nok også dette.

BARE SØRGELIG

at så mange trenger så lang tid på å erkjenne det alle burde være i stand til å se: Sosialismen er DØD, og den ideologien sosialistene stadig - og uhorvelig langsomt - oppdager, har eksistert i hundre år, nemlig den sosiale liberalismen - frihetens ideologi. Inntil sosialistene oppdager dette, bør landet fortsatt styres i liberal retning av folk som forstår hva frihet er. En ny runde med LO-styring i de lukkede rom blir bare et konservativt tilbakeslag på veien mot økt frihet og det gode liv for alle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media