SVARER MOXNES: FrPs Aina Stenersen er ikke imponert over Bjørnar Moxnes utspill om eiendomsskatt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SVARER MOXNES: FrPs Aina Stenersen er ikke imponert over Bjørnar Moxnes utspill om eiendomsskatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Sosialistene skal ikke få kloa i Oslo

Eiendomsskatt i Oslo kan ikke løse alle utfordringer vi står overfor, Moxnes.

Meninger

Bjørnar Moxnes fra Rødt er kjent for mye ståhei, og glødende retorikk, uten at løsningene nødvendigvis er de beste. Nå går han hardt ut i Dagbladet og proklamerer at eiendomsskatt i Oslo kan løse alle utfordringer vi står ovenfor, men det stemmer ikke. Det er lettvint sosialistisk retorikk. 

La meg først understreke at ingen politikere i Oslo godtar slike tilstander som NRK fortalte om Selma. Jeg er glad for at hun og familien fikk en ny bolig. Og trusler skal anmeldes til politiet.

Oslo kommune eier rundt 10.000 boliger. Oslo Frp har gått inn for at kommunen skal leie boliger i ulike bydeler i Oslo. Boliger skal leies over hele byen, slik at det ikke skal leies mer enn 10 prosent i et enkelt større sameie/borettslag, eller en leilighet i mindre sameie/borettslag. På denne måten kan man sikre at utrygge miljøer blir splittet opp, og at man ikke får en oppsamling av f.eks. kriminalitet i et område. Nettopp fordi historien til Selma dessverre ikke er unik. FrP budsjetterte samlet med 700 millioner kroner i investeringsutgifter for Boligbygg Oslo KF. Vi tar tak!

Vi oslofolk må allerede bruke mer på å eie eller leie bolig enn noe annet sted i Norge. Prisene løper løpsk, og Oslo er en dyr nok by å bo i allerede. Samtidig som Oslo kommune har lavest gjeld og den mest solide kommuneøkonomien av byene i Norge.

Moxnes glemmer også at hensynet til barnefamilier som ønsker seg større bolig, er sentralt. Disse vil bli straffet med eiendomsskatt. Skatten rammer vilkårlig, uten hensyn til verken gjeld, inntekt eller om man bor alene. Det finnes ingen kjapp løsning med eiendomsskatt.

Oslo FrP har bevilget en halv milliard til eldreomsorgen i Oslo de fire siste årene, vi har satset på stort på breddeidretten, og ikke minst på de svakeste i samfunnet- for vi vil ha alle med i Oslo. Vi har gjort store løft, og skal fortsette å løfte byen.

Å rope høyest i skogen fører ikke alltid til best resultater, særlig ikke fra venstresiden.

Jeg vil jobbe hardt for at ikke sosialistene skal få kloa i Oslo. De skal ikke få rive ned det vi har bygd opp i Oslo for innbyggerne.