Sosialistenes valgfrihetsbløff

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALG ’07: Ivar Johansen, bystyremedlem for SV i Oslo, bløffer om valgfrihet i et innlegg i Dagbladet 22. juli. Her skriver han at han ikke kjenner noen politikere i Oslo bystyre som ikke vil gi brukerne av hjemmetjenesten valgfrihet. Men SV og Ap stemte jo imot innføring av valgfrihet innen hjemmehjelpen. SV og APs valgprogrammer sier også nei til private omsorgsfirma.

Nå har imidlertid SV og Ap lansert et forslag om at brukerne av kommunal hjemmehjelp skal få velge hvilken hjemmehjelper de vil ha på besøk, i et forsøk på å fremstå som tilhengere av valgfrihet. Høyre støtter selvsagt en slik idé, men problemet er at sosialistene mener dette er et alternativ til å kunne velge fritt, også blant private som yter hjemmehjelp.

Skal eldre mennesker sikres reell valgfrihet, så må man gi brukerne en mulighet til å velge noen andre enn kommunen selv. Derfor trenger vi private omsorgsfirma inkludert i den kommunale hjemmetjenesteordningen. De sikrer en reell valgfrihet for brukeren. For øvrig er det jo ingen som hindrer den kommunale hjemmehjelpen i Oslo å gi brukerne en fast hjemmehjelper, slik de private hjemmehjelpsfirma klarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer