LEDER

Hovedleder: arbeidsledighet

Sosialklienter får aktivitetsplikt, men ledige får ikke mer rett til videreutdanning. Hvor er logikken, Erna?

Aktivitetsplikt og -rett.

FRP-KAMPANJE: For aktivitetsplikten. Faksimile: Frp
FRP-KAMPANJE: For aktivitetsplikten. Faksimile: Frp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Fra 1. januar har regjeringen innført aktivitetsplikt for alle sosialehjelpmottakere under 30 år. De som nekter å delta i arbeid eller aktivitet, risikerer å få trekk i sosialhjelpen. Forskningsresultater viser at dette vil kunne få folk fra trygd og over i arbeid, og det er omsorgen for de unges framtidsmuligheter som har vært brukt som argument – særlig fra representanter for partiet Høyre.

Frp valgte denne uka å markedsføre den nye politikken på sine Facebooksider med et bilde av en sovende, dresskledd ung mann på en sofa med en halvspist hamburger hvilende på magen, sammen med teksten: «Krav til unge på NAV». Ledsaget av teksten: «Nå må unge gjøre en innsats for å få penger fra NAV. Vi har innført aktivitetsplikt for unge på sosialhjelp. Bra?»

Denne karikeringen av unge mennesker på sosialhjelp, som kan ha mange og sammensatte problemer som gjør at de er utenfor arbeidslivet, er ekkel og usympatisk. Det er også nok et eksempel på dobbeltkommunikasjon fra regjeringen. Det som av noen i regjeringsapparatet blir framstilt som logiske og velmenende tiltak mot unge som sliter, blir av andre gjort til et slags eksempel på straff som fortjent til sovende slabbedasker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer