Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sosialt engasjert prinsesse

Med sitt sosiale engasjement for sine nye landsmenn og sin innsats for Røde Kors har prinsesse Alexandra vist seg som en moden og ansvarsfull kvinne. Dansk fjernsyn har fulgt prinsessen på hjemmebane og på en reise til Vietnam som frivillig nr. 15 001 i Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmet var opptakten til Danske Røde Kors' årlige landsinnsamling i oktober. Pengene fra den storstilte innsamlingen går blant annet til akutt nødhjelp ute i verden, til spesielle utviklingsprosjekter, blant annet i Vietnam, og til sosialt arbeid i Danmark.

«Nørklerne»

Prinsesse Alexandra forteller åpent om sitt engasjement og om sin store respekt for det kjempearbeidet som de frivillige i Røde Kors utfører.

- Som medmenneske er man forpliktet til å engasjere seg, fastslår prinsessen, som siden 1996 har vært beskytter for Ungdommens Røde Kors i Danmark.

I programmet møter hun noen av de mange andre frivillige i Røde Kors, både hjemme i Danmark og ute i marken i Vietnam. Før turen til Vietnam besøker prinsessen også Røde Kors' hovedkvarter i Genhve i Sveits, der trådene samles for organisasjonens 175 medlemsland.

Alexandra drikker kaffe hos «nørklerne», som strikker og hekler babytøy og tepper til den tredje verden. Hun er også hjemme hos den 88 år gamle Gudrun. Prinsessen, som ikke legger skjul på at hun liker å lage mat til familie og venner, lærer hvordan man lager rugbrød med surdeig.

Italiensk mat

På en ferieleir på Fyn, hvor barn hvert år får et sårt tiltrengt pusterom, stiller hun opp til «pressemøte». De unge «journalistene» får muligheter til å høre nærmere om hvordan livet fortoner seg for en ekte prinsesse. Spiser hun spagetti, og hvor mye veier hun egentlig?

På feilfritt dansk forteller hun at hun liker godt italiensk mat, og at det tok et halvt år å lære seg dansk. Men vekten, den røper ikke en dame, og i hvert fall ikke en prinsesse. Men dette var før nyheten om at hun var i lykkelige omstendigheter...