Søsken å bli glad i

To søskens hverdagslige dragkamp er en betakende opplevelse i filmen «You Can Count On Me.»

Et godt manus av troverdige situasjoner, levende dialog og velspillende skuespillere drar sammen om å gjøre denne lavmælte filmen til et drama verdt å få med seg.

Småfrustrert

Oscar-nominerte Laura Linney spiller søsteren som oppdro sin lillebror Terry (Mark Ruffalo) etter at foreldrene omkom. Nå er hun enslig mor til Rudy (Rory Culkin), jobber i bank, er småfrustrert, pliktoppfyllende og har fått en petimeter til sjef (Matthew Broderick).

Terry har ikke orden på stort. Han kommer hjem til en overlykkelig søster som elsker ham og blir lei seg når han igjen bare vil låne penger.

Mangfold og humor

Kenneth Lonergan har også skrevet manus til denne prisbelønte filmen, og han viser oss virkelige mennesker med mangfold i en livsprosess. Det gjør han med innsikt, nærhet og humor. For vel er Terry en slums som tar Sammys sønn med på biljardbuler nattetid, men han er også en godhjertet fyr som gir gutten sårt tiltrengt faderlig omsorg. Og rett nok er Sammy kjekk og grei, men hun roter seg inn i en affære med petimetersjefen, som på sin side har en gravid kone på hjemmebane.

Ingen er endimensjonale, men alle har muligheter i denne skildringen av typiske liv i en typisk, liten by. «You Can Count On Me» er presist observert og gjennomført, den holder tonen til siste slutt uten å falle i banalitetenes lumre grav.

SØSKENKAMP: Laura Linney ble Oscar-nominert for rollen som Sammy i "You can cpount on me", en film som tar sine mennesker på alvor og samtidig viser dem med lun humor. Et hverdagslig drama med stor verdighet.