Søskenkjærlighet på cd

Det bøtter ned, men det bryr ikke nordlendingene Bremnes seg om. De er vant til vått vær. Med sol i blikket og ny cd i lomma gjør Kari en 2000 år gammel finte, mens brødrene Lars og Ola vegrer seg for å gå på vannet.

De tre søsknene har gitt ut sin andre plate sammen siden «Ord fra en fjord» i 1992. Mens regnet legger en klam hånd over oss her øst- og sørpå og mørketida truer dagslyset i resten av landet, kommer Bremnes med musikalsk trøst.

Nådeløse

- NRK Hordaland lagde en sak på oss i fjor, og det inspirerte til å samarbeide om ei ny plate. Vi skriver sanger hver for oss, men flere av dem passer bedre for oss sammen, sier lillebror Lars (35). Bremnes-trioen beskriver «Soløye» som et overskudds-produkt. De har stor respekt for hverandre, og beskriver prosessen som lærerik og inspirerende. Men som søsken kan de være mer nådeløse enn noen produsent og medmusiker.

- Vi bruker ikke kjøttøks, akkurat. Men vi er verre enn kritiske musikkjournalister, sier Kari (43).

På nyåret legger Kari, Ola og Lars Bremnes ut på kulturhusturné med et knippe musikere på slep.

I skolestua

- Jeg skriver om ting som går skeis, Ola om positive ting, mens Lars er opptatt av valgets kvaler, sier Kari. Plata er blitt til på den gamle skolestua på Bremnes i Kvæfjord, der Ola bor. Det sitter mye latter, sang og disiplin i veggene, og det har smittet over på Bremnes og musikerne.

- Plata er produsert rundt stemmene: Sangen står i sentrum, mens instrumentene ligger utenpå og skal forsterke stemningene, sier Ola (45).

«Soløye» er ei viseplate som er forsiktig krydret med rytmeinstrumenter og elektriske og akustiske instrumenter.

SAMMEN IGJEN: Vann plager ikke Kari Bremnes og brødrene Lars (t.v.) og Ola. Cd-en «Soløye» er blitt til ut mot havet på Bremnes i Kvæfjord.