Søppel og IQ

Vi må snakke om utfordringene vi står overfor, selv om minoriteter vil føle seg rammet.

Hijab: «Jeg ser heller at kvinner ifører seg hijab enn at våre mest rabiate rødstrømper skal vinne frem med sine visjoner», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Miguel Medina/AFP/Scanpix
Hijab: «Jeg ser heller at kvinner ifører seg hijab enn at våre mest rabiate rødstrømper skal vinne frem med sine visjoner», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Miguel Medina/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk med den megetsigende tittelen «Søppelmennesker» går Eivind Trædal til frontalangrep på flere innvandringskritikere, inkludert undertegnede.

Han innleder med å fortelle om noen hijabkledde jenter som ble mobbet av en truende nordmann av det lavpannede slaget. En skikkelig trist episode, som bør mane begge sider i innvandringsdebatten til ettertanke.

I likhet med Trædal tillater jeg meg å komme med en anekdote. I tiden etter 22. juli kom det mange hilsener fra folk som lurte på hvordan det gikk med meg i all hurlumheien. En av de som gjorde sterkest inntrykk, kom fra en muslimsk student. Jeg ante ikke hvem hun var, men hun hadde observert meg på seminar i Rabita-moskeen. Neste gang jeg var der, kom hun bort i en av pausene og presenterte seg. Vi fikk en lang og hyggelig samtale.

Dette nevnes for å sette følgende utsagn fra Trædal i relieff: «[Mobberen] kunne ha skrevet at disse unge jentene ikke kan forenes med demokratiet, at de utgjør en kolonisering av Norge, og at samfunnet vårt ville bryte sammen dersom flertallet av nordmenn var som dem.»

Som jeg har vært inne på før, ser jeg heller at kvinner ifører seg hijab enn at våre mest rabiate rødstrømper skal vinne frem med sine visjoner. I løpet av de siste årene har jeg møtt en rekke muslimske kvinner (og enda flere menn), både i offentlige og mer private sammenhenger, og det er ingen tvil om at vestlig kultur kunne trenge noen impulser fra det holdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer