Sossen og Sofie

BERGEN (Dagbladet): Sofie Cappelen (16) og Sossen Krohg (74) er yngst og eldst i TV2s store nysatsning denne høsten, dramaserien «Hotel Cæsar». Fra 24. oktober kan du booke deg inn på «mulighetenes og intrigenes hotell» fem dager i uka.

Ingen i TV2 tar ordet såpe i sin munn når kanalen nå lanserer sin daglige serie, men såpekokerne har definitivt inntatt den norske tv-hverdagen.

I september innleder TVNorge sin daglige serie «Venner og fiender», også den fra hotellmiljø. En måned seinere starter «Hotel Cæsar» på TV2, med en handling og et persongalleri som minner mistenkelig om det du finner i såpeoperaens kulørte verden.

- Ikke såpe

- Nei, jeg kaller det ikke såpe, det er noe negativt. Rolletypen har ikke noe overflatisk over seg, men tvert imot mye dybde, sier Sossen Krohg. Hun spiller Astrid Anker-Hansen (85), selve grunnleggeren av imperiet norske tv-seere kan følge .
Krohg synes ikke spranget er så stort fra Club 7 til hverdagsdrama på tv. Men hun innrømmer at det svinger:
- I vår spilte jeg en gutt på ett år som satt i en barnevogn og sa stygge ord på Centralteatret, nå sitter jeg i rullestol og er 85...

Sossens motstykke er Sofie Cappelen. 16-åringen spiller jevngamle Victoria, den snille jenta som har fått alle de gode egenskapene i familien. Mange vil huske Sofie fra hovedrollen i filmen «Aldri mer 13», og nå kombinerer hun tv-drama og dramaskole.

Sjuende tv-høst

Det var ellers en kanal med stor selvtillit som presenterte sin sjuende tv-høst i går. Likevel er det langt mellom de store nyhetene på tv-kartet.

Mest ekstrem er «Teletubbies», en britisk barne-tv-serie om kosedyrene Dipsy, Tinky Winky, Laa-Laa som etter noen minutters prøvesmaking i går ligger an til å bli en kultserie.
Tv-pastor Egil Svartdahl er tilbake med ukentlige hyrdestunder, men legger neppe det samme i det som folk flest.

Det blir selvfølgelig gjensyn med Arne Hjeltnes. Men dobbeltvinneren fra «Gullruten» føler ikke at presset tynger.

- Verdensmester er ikke noe man er, men noe man blir. Det har jeg lært av skiløperne, sier Hjeltnes.Nå turer gutta til Haakonsvern, Korsika, Alaska og Finnskogen, men Hjeltnes forventer ikke at de skal lage Folkets tv-program som sist.

- Konseptet var nytt, og det ble en suksess. Neste gang er det sikkert noen andre som vinner.

RULLER I GANG: Sossen Krohg (74) - i rullestol - og Sofie Cappelen (16) er eldst og yngst i dramaserien «Hotel Cæsar», som smart skal sendes hver ukedag på TV2. Kanalen har bestilt 200 episoder - foreløpig.