Søsteren designet antrekk til musikkvideo-debuten

Bylarm-aktuelle Aurora Aksnes er klar med sin første musikkvideo.

(Dagbladet): Aurora Aksnes er bare 18 år, men har allerede rukket å opptre rundt om i Europa.

I Europa er det Decca/Universal som står som plateselskap. De har blant andre Billie Holiday og Elvis Costello i stallen. Glassnote er plateselskapet i USA, og resten av verden. Her er hun i selskap av Mumford & Sons og Phoenix. I Norge er hun signert på Petroleum Records.

Spotify utnevnte Aksnes som en artist å følge med på i 2015. V Magazine kaller henne en stjerne, og sammenlikner henne med nordlyset. Hun definerer Bylarm i fjor som opptredenen som satte fyr på karrieren hennes, og forteller at ting gikk fort framover etter det. Neste fredag skal hun igjen gjeste den årlige festivalen i Oslo.

Denne gangen bare som AURORA — etternavnet er sløyfet.

- Blir rarere etter hvert I dag slipper hun sin første musikkvideo. Aksnes definerer derimot ikke videoen som det.

- Den er ment som promo, så den har egentlig ingen større mening. Hele poenget var at den skulle bli fin og rar, og at folk skal få et inntrykk av meg som artist. Det blir nok rarere etter hvert som jeg lager en ordentlig musikkvideo, forteller Aksnes til Dagbladet via telefon fra Berlin.

Videoen er spilt inn i Bergen, og i Aksnes' egen hage i Os. Klærne hun har på seg er designet av søsteren Viktoria, og spesiallaget til henne. Aksnes forteller at hun synes klærne utrolig fine, og mener det er viktig å gi folk en visuell opplevelse. Ikke bare i videoer, men også på scenen.

- Ut i verden før man er klar Det er låta «Runaway» Aksnes har filmatisert. Hun ønsker ikke å fortelle hva låtene hennes handler om, men forteller at denne beskriver følelsen av å bli overrumplet av inntrykk.

- Jeg liker at folk finner ut hva låtene handler om selv, men «Runaway» handler egentlig om å gå ut i verden før man er klar for det. Det blir altfor mange inntrykk, og man trenger å være trygt hjemme igjen. Jeg skrev den da jeg var 16, men kan fremdeles relatere meg til den nå, forteller hun. 

Aksnes holder for tiden på med å spille inn album, som etter planen skal gis ut i september. Hun røper at hun jobber med blant annet Odd Martin Skålnes og Magnus Skylstad.

- Utlandet er skumlere I kveld skal hun spille en konsert for spesielt inviterte i Berlin. I morgen skal hun gjeste samme lokale, men med betalende publikum. Aksnes synes det er rart å opptre utenfor Norge.

- Det er kjemperart. Jeg hadde aldri trodd noe slikt ville skje. Først er det jo muligheten til å få opptre i utlandet, men at det faktisk kommer folk er stort. Jeg spilte i London i går og det var fult hus. Det er mye skumlere å opptre i utlandet enn i Norge, sier hun til Dagbladet.

Aksnes sitter i en bil i Berlin med bandet sitt. Det samme bandet hun spilte med under Bylarm i fjor.

- Jeg hadde ikke vært i Berlin i dag om det ikke var for den festivalen. Jeg gleder meg veldig masse til å opptre der igjen, men er elendig nervøs siden det er plass til så mange. Men det blir nok veldig sterkt. Det blir et slags jubileum og, for meg og bandet mitt, forteller hun.