Søstre med synthesizere

De fem guttene i Sister Sonny byttet ut gitarer og trommer med hver sin synthesizer på bandets siste plate. Hva har de med seg på scenen i kveld?

Heldigvis visste de alle sammen litt om å traktere tangenter da de spilte inn EP`en Duperbeach, en rendyrket hyllest til åtti-tallet. Det høres ut som en krysning mellom Kraftwerk, Ultravox, Duran Duran og Depeche Mode når Sister Sonny trår til med spretne riff og robot-stemmer. «We are teaching Sister Sonny how to make modern music» hviskes det i bakgrunnen på EP`en.

Sister Sonny står ikke bare for nyskapende og retro synthlyder, de har siden starten i 1994 gitt ut tre CD`er: Lovesongs, Why I Feel She Is Not To Be Trusted og While Others Dance, Sister Sonny. En EP ved navn Holly Golightly så dagens lys i 1997. I motsetning til Duperbeach har disse platene svingt fra skranglete, melankolsk og filmmusikk-aktig til fengende, popete og småpsykedelisk lo-fi.

Vokalisten Pedro Carmona-Alvarez, som står bak bandets tekster, er også forfatter. La Det Bare Bli Blåmerker Igjen og Helter heter diktsamlingene han har kommet med. Og at det står noen med spesiell interesse for tekst bak pennen i Sister Sonny, det er lett å merke. Carmona-Alvarez og resten av bandet, Fredrik Færden, Stig Wålberg, Lars Christian Heintz og Andreas Qvenild, vant årets Alarmpris for beste popalbum (While Others Dance, Sister Sonny) og var nominert til en Spellemann. De er elsket av blant annet amerikansk studentradio og blir ikke mindre populære av å skifte musikalsk ham av og til.

Konsertens overraskelse blir hvilke instrumenter gruppa velger å spille på...

Oppvarmingsband på Betong i kveld er Pale Orange, et relativt ukjent band med myke melodier og vakker gitar på repertoaret.

Vil du vite mer om Sister Sonny, så besøk plateselskapet Rec90. Mer om Carmona-Alvarez sitt forfatterskap finner du på Dagbladet.no.