Søstrene fikk nok da de googlet «Snapchat sluts», og så seg selv

Nå saksøker de eierne.

KREVER KOMPENSASJON: Søstrene Sarah og Elizabeth Turner hevder at de har blitt påført «betydelige skader» ved å være Snapchat-fjes. Nå saksøker de eierne bak selskapet. Foto: Snapchat
KREVER KOMPENSASJON: Søstrene Sarah og Elizabeth Turner hevder at de har blitt påført «betydelige skader» ved å være Snapchat-fjes. Nå saksøker de eierne bak selskapet. Foto: SnapchatVis mer

(Dagbladet): De smilende bikinikledde jentene har lenge fungert som Snapchats ansikt utad, og brukes hyppig når den populære app-en omtales.

Det ser ikke jentene ut til å sette særlig pris på.

Hevder bildene er redigerte Sommeren 2011 stilte søstrene Sarah (da 19) og Elizabeth Turner (da 18) fra Georgia villig opp på det de trodde skulle være promobilder for en fersk Iphone-applikasjon kalt Picaboo.

I dag heter app-en Snapchat, er en av verdens mest populære og ble nylig verdsatt til over 60 milliarder kroner.

Turner-søstrene mener at Snapchats noe dårlige rykte har ført til at de selv har fått et dårlig omdømme, skriver Business Insider. Ifølge nettstedet reagerer de to sterkt på at bildene dukker opp når de søker på «Snapchat sluts», sammen med langt mer pornografiske bilder.

De hevder også at de aldri fikk betalt for modelljobben, og går nå til søksmål mot selskapet Future Freshman LLC og Snapchat-sjefene Evan Spiegel og Bobby Murphy.

Ifølge TMZ, som først omtalte saken, reagerer jentene også sterkt på at bildene ser ut til å være redigerte, slik at de ser ut til å være toppløse på stranda, og hevder at bildet der Elizabeth ser ut til å rive av søsterens bikinitopp framstilles feil.

- Påført «betydelig skade» Business Insider har fått tak i søksmålet, som ble levert tirsdag denne uka, der det framkommer at begge søstrene signerte en modellkontrakt.

Her står det at bildene som ble tatt i den julidagen i 2011 skulle brukes «eksklusivt ved det formål å promotere Picaboo-applikasjonen for Iphone».

Jentene krever nå kompensasjon fordi bildene også har blitt brukt for å promotere app-en på Android og nettsider. De hevder også at de i stor grad har bidratt til Snapchats millardverdi.

I søksmål står det også at Snapchats noe lugubre omdømme har påført jentene «betydelig skade, inkludert emosjonell nød, forlegenhet og økonomisk tap ved bruk av deres bilder og skikkelser».

Kontrakten de to har signert, gjør det imidlertid klart at jobben ikke ville innebære noen form for godtgjørelser.
Yngstesøster Elizabeth Turner er i dag uteksaminert ved Duke University, og håper å få jobbe som modell og nyhetsanker i framtida.

Tok ideen fra studiekamerat Søstrenes søksmål mot Snapchat er det andre på kort tid.

Nylig hevdet eiernes tidligere studiekamerat Reggie Brown at det var han som opprinnelig hadde ideen til appen.

Brown hevdet han presenterte ideen for Spiegel og Murphy, men at han så ble urettmessig presset ut, og krevde å få overta en tredjedel av selskapet.
 
Snapchat inngikk et forlik med Brown tidligere denne måneden. Hvor mye de betaler sin tidligere studiekamerat, er ukjent.

Samtidig erkjenner de at det var Brown som hadde ideen til en app hvor brukerne kunne dele bilder som så forsvinner.

- Vi har funnet en løsning som er god for Brown og selskapet. Vi anerkjenner bidraget hans til at Snapchat ble skapt, sier Spiegel i en pressemelding.

- REDIGERT: Søstrene hevder bildene framstår redigerte, slik at søstrene ser toppløse ut. Foto: Snapchat
- REDIGERT: Søstrene hevder bildene framstår redigerte, slik at søstrene ser toppløse ut. Foto: Snapchat Vis mer