Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søt å sovne til

Legg hodene på puta og les.

BOK: Merete Morken Andersen kunne kalt denne boka for Store sauen Signes søte sovebok. Da hadde bokstavrimet blitt komplett, men det hadde vel smakt for mye av søtgrøt. Søt er nå denne boka like fullt. Er ikke det lov da?

Faktum er at det ikke gis ut altfor mange nye gode bøker for 4- 5-åringene.

De befinner seg jo ikke i lese selv selv-segmentet, men trenger bøker som fungerer godt i høytlesningssituasjoner. Kveldstid og innsovning er prima, og paret Morken Andersen og Kramer treffer blink for denne settingen.

Kramers sauer har nok villsau i blodet, morsomt tegnet i dempede farger. Detaljene gjør at det blir litt å feste seg ved for søkende øyne. Merete Morken Andersen debuterer som barnebokforfatter med rytmisk sans og søvnlokkende bokstavlek. Sauen Signe får ikke sove, men svoger Sverre lærer henne et triks. I senger hvor det ikke sovnes vil det nok bli funnet på enda flere slektninger av Signe som gjør s-ting. Sauen som stuper, for eksempel. For ikke å snakke om sauen som stanger. De finnes jo!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media