Søt med bismak

«Buddy» er allerede lansert som høstens store norske filmsuksess. Det kan den godt komme til å bli - fullstendig ufarlig som den er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hvis målet har vært å lage en norsk versjon av en amerikansk «feel-good-film», en slik oppskriftsmessig romantisk komedie, så lykkes regissørdebutant Pål Tyldum & co godt. Her har du alt en slik film vanligvis inneholder: en streit og pen hovedperson, hans langt mer interessante «side kicks», et par romantiske forviklinger, en parade av kjente tryner som «spiller» seg sjøl i bi- og statistroller- og en 100 prosent forutsigbar slutt.

Kollektiv

På Tøyen i Oslo bor Kristoffer (Nicolai Cleve Broch) i kollektiv med Geir (Aksel Hennie) og Stig Inge (Anders Baasmo Christiansen). Kristoffer har dameproblemer, Geir nekter å vedkjenne seg et farskapsforhold og Stig Inge lider av alvorlig angst. Kristoffers hobby er å filme seg sjøl og kameratene i dagligdagse situasjoner. Ved en tilfeldighet faller et par av videokassettene i fremmede hender og Kristoffer inngår en pakt - ikke med Satan, men med TV2, om å produsere en videodagbok. Men i sin naive iver etter suksess glemmer vår helt at hans «buddys» kanskje ikke er like fornøyd med å få sine problemer brettet ut i beste sendetid. Det brygger opp til spennende konfrontasjoner, men hva skjer? Kristoffers kamerater er nærmest takknemlige for at han gjennom sin tankeløse og småkyniske utlevering har hjulpet dem å takle problemene sine. Og Kristoffer sjøl sitter oppskriftsmessig igjen med prinsessen i siste bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer