Søt og råsterk moro

Selvfølgelig har Disney like lite respekt for greske myter som for klassiske romaner. Men man skal være temmelig sur for ikke å more seg over tegnefilmversjonen av grekernes Herakles. «Herkules» er underholdning for barn i alle aldrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Romernes mer kjente navn er altså brukt på halvguden, i et Disney-eventyr som kutter hjørner og tar snarveier i det opprinnelige sagnet for å oppnå den tilsiktede familieeffekten. Mildt sagt. I «virkeligheten» var Herkules sønn av guden Zevs og jordiske Alkmene, hatet av Zevs\' frue Hera.

Klomsete bamse

Han utførte sine 12 heltedåder som slave og drepte i et anfall av galskap sin første kone og deres barn. Stakkaren led en grusom død, før han for opp til Olympen og gudene.

Blir ikke mye moro av sånt. Så Disney har gjort Herkules til sønn av Zevs og Hera, en gud som havner hos menneskene og må bevise sin heltestatus for å komme hjem igjen. Fyren er blitt en søt, råsterk og klomsete bamse. Under satyr og heltetrener Filoktetes\' vinger finsliper han sine ferdigheter og kan utfordre underverdenens hersker Hades og dennes hjelpere, Pine og Panikk. Pegasus er Herkules\' trofaste venn, vakre Megara hans eneste svakhet, noe Hades vet å utnytte, når den avgjørende kampen mellom godt og ondt skal stå. Alt laget med atskillig humør og overskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer