Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Den avskyelige snømannen»

Søt og trygg familiefilm

Og landskapene er spektakulære i «Den avskyelige snømannen».

FILM: «Den avskyelige snømannen» er alt annet enn avskyelig. Både filmen og tittelpersonen, eller tittelskapningen, en pelskledd yeti fra Himalaya, er direkte nusselige. Idet vi møter yetien, er den imidlertid langt hjemmefra: Den befinner seg i et bur i Shanghai, fanget av en styrtrik samler og en nysgjerrig forsker. Men etter å ha flyktet finner vår hårete helt en alliert i Yi, ei jente med sine egne savn, som straks gjør det til sin oppgave å få yetien trygt hjem.

«Den avskyelige snømannen»

4 1 6

Animasjon

Regi:

Jill Culton

Skuespillere:

Nora Gjestvang, Even Løken Bergan, Markus Zanussi-Aarrestad, Katrine Blomstrand, Johannes Joner

Premieredato:

11. oktober 2019

Aldersgrense:

Tillatt for alle

Orginaltittel:

«Abominable»

«Litt for nusselig historie i vakre landskaper»
Se alle anmeldelser

Storslått

Reisen gjennom Kina, der det ene landskapet er mer storslått og gnistrende av farger enn det forrige, er nesten verd billetten alene. «Den avskyelige snømannen» er også en snill film som har plass til alle, og både Yis jålete kamerat og kanskje til og med noen av skurkene skal vise seg å ha forsonende trekk underveis.

Et fint trekk ved filmen er skildringen av avstanden som kan oppstå i en familie etter at noen er blitt borte, i dette tilfellet Yis far. Alle prøver så godt de kan, men det er oppstått en avstand mellom Yi og resten av familien som er vanskelig å komme over.

Sentimentalt

Noe annet som er vanskelig å komme over, er hvordan tungt «Den avskyelige snømannen» lener seg på sin egen søthet. Yetien har så store øyne at nesa i praksis er usynlig. Han har også en magisk kraft over naturen, og i en scene kommer den nesten kvelende kombinasjonen av magiske blomster som springer fram, tandre fiolintoner og Coldplays «Fix You». Sentimentaliteten er øredøvende.

«Den avskyelige snømannen» er likevel et trygt valg for familier på sliten leting etter helgeunderholdning. Det er en film som er laget med omhu og vennlighet. Den bare prøver litt for hardt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media