Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søt soul-hevn for Sofian

Etter et trøblete år vant han Alarmprisen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2005 var trøblete for soulartisten Sofian med dårlig platesalg, overfall på åpen gate, og utestengning fra VGs singleliste. I går vant han den aller gjeveste prisen på Alarm.

-  Dette er det aller største jeg har opplevd i livet! Jeg er så glad at beina mine holder på å bryte sammen. Jeg smiler så mye nå at jeg blir helt sliten i ansiktet, roper Sofian.

På tross av glitrende anmeldelser, med terningkast seks i VG, og femmer på terningen her i avisa, i Dagsavisen, Adressa og Bergens Tidende, solgte Sofian Benzaim bare 4.100 eksemplarer av fjorårets debutalbum «This Is Sofian». Rett etter at albumet ble sluppet, opplevde han til og med å bli overfalt av to ukjente menn i Rosenkrantz\' gate i Oslo sentrum.

Studielån

En artist kan ikke leve på lovprisninger aleine, og i går kveld fikk han endelig lønn for hypen. Kulturminister Trond Giske var mannen som fikk den hyggelige jobben med å dele ut den gjeveste av alle prisene: Alarmprisen - med 100.000 kroner i rein pengepremie, i tillegg til annonseplass verdt 100.000 kroner her i Dagbladet. Dermed kan Sofian kanskje koste på seg å ta det litt mer rolig i dagjobben som telefonselger i rosaindex.no

-   Dette betyr all verden for karrieren, folk jobber sinnssykt hardt for å komme dit jeg er nå. Tro det eller ei, så skal jeg bruke pengene på å nedbetale studielånet.

Falck gråt

Sofians plateselskapssjef Christer Falck måtte til og med felle en liten tåre. Denne gangen var det kanskje ikke like pinlig som da han gråt av glede da Robinson-konkurrentene han hadde løyet for og manipulert med, skrøt ham opp i skyene og stemte ham fram som vinner av den aller første Robinson-ekspedisjonen i 1999.

 JUBLET:  Sofian kunne i går juble etter å ha vunnet Alarmprisen, og 100.000 kroner på Sentrum Scene i Oslo. Endelig fikk soulartisten lønn for hypen. Sofians plateselskapssjef Christer Falck var like blid. Foto: Frank Karlsen
JUBLET: Sofian kunne i går juble etter å ha vunnet Alarmprisen, og 100.000 kroner på Sentrum Scene i Oslo. Endelig fikk soulartisten lønn for hypen. Sofians plateselskapssjef Christer Falck var like blid. Foto: Frank Karlsen Vis mer

-   Jeg er kjemperørt. Jeg grein fra meg på Robinson. Dette her er selvfølgelig mye større, sier Christer Christer Falck lagde også litt utilsiktet trøbbel for Sofian i høst, da Falck åpenlyst trikset hiphoperne Warlocks inn på en femteplass på VGs singleliste. Hensikten var å påvise hvor sårbar lista var for manipulasjon og fusk, men Falcks stunt ble hardt straffet. Foruten en bot på 25.000, ble alle artistene i Falcks plateselskap, C+C Records, utestengt fra singellista i 12 uker.

-   Jeg håper dette gir grunnlag for en skikkelig turné sånn at Sofian kan nå til enda flere enn de som kjøpte plata. Jeg har en sønn fra før av, men jeg er stolt av min sønn nummer to, Sofian, sier Falck.

Spellemann

Sofian var også nominert i kategoriene årets nykommer, og årets pop, men måtte se seg slått av henholdsvis Mira Craig og Ane Brun. Men neste helg kan han hanke inn enda flere æresbevisninger. Sofian er nemlig nominert både som årets mannlige artist, og årets nykommer.

-  Akkurat som med Alarmprisen, vil jeg ikke felle skinnet før bjørnen er skutt, Men hvis jeg ikke får en Spellemann, så har jeg vunnet Alarm, sier Sofian.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!