ANMELDELSE: «Blinded by the light»

Søtsuppe kokt på Springsteen

Men, filmen har sine rørende øyeblikk og noe bra musikk da.

BRUCE FEELGOOD: Blinded by the light er et postkort fra en svunnen tid fra Luton, med drømmer og lengsler og fremmedgjøring, så dukker Springsteens musikk opp. Det blir ei søtsuppe med tårer. SF Film. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Så du på MTV, sminket deg som Boy George, stakk genseren ned i en fillete denim og trodde verden, med blant annet Ronald Reagan og Maggie Thatcher, og var så ultravox moderne at den ikke kom til å gå mer framover? Ja, da kan vi snakke om for eksempel 1987. Regissør Gurinder Chadha har dette året som fortellerbase for ei i utgangspunktet høyst spesiell og ganske så søt kjærlighetshistorie om vennskap, musikk og fordommer, alt med spor fra virkelige hendelser.

Luton sucks

Vi møter Javed (spilt av gode Viveik Kalra), og hans langt mer ukompliserte kompis, Matt. Begge fra Luton, rett utenfor London. De vil vekk. Luton sucks med raseopptøyer, drømmer, søt musikk, dikt og etter hvert stor arbeidsløshet. Britisk sosialrealisme med hårgelé. Dette er Javeds historie. Han som i det virkelig liv har opplevd over 150 konserter med det store forbildet fra New Jersey, USA. Han som er en pliktoppfyllende og smilende ung gutt som vil og har evner. Som vil ut og leve et annet liv. Som vil skrive. Som kan skrive de fineste tekster og dikt. Han som ikke tror det er mulig å komme seg ut av Luton fordi hans familie er fattige. De jobber beinhardt døgnet rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer