Søtsuppe med Keanu

En uspiselig reklamemann plukkes opp av en pen kvinne som vil hjelpe ham tilbake til menneskelige verdier. Det er «Sweet November» i korte trekk, og det er blitt en søtsuppe av en romantisk film.

Keanu Reeves spiller den jobbfikserte reklameguruen Nelson, som forvandles på den måneden han tilbringer med Sara (Charlize Theron). Reeves har ikke de beste forutsetninger for å spille romantiske roller av denne sorten - den hadde passet Tom Hanks mye bedre, for å si det sånn.

Charlize Theron er mer overbevisende som kvinnen som frelser håpløse tilfeller på 30 dager. Sara plukker opp en ny mann hver måned, flytter dem inn i leiligheten sin og ftrer dem med kjærlighet, sex og vegetarmat og nekter dem å gå på stressfylte jobber. Når måneden er over, er det rett ut.

Det er en ny verden for Nelson, som må leve uten mobiltelefon og firmabil, og han er ikke lett å overtale. Men når han mister både jobb og samboer på én dag, er han et lett bytte for Sara. Filmen utvikler seg fra da av på forutsigbart vis (det skal ikke avsløres her), mens slutten blir hengende i løse lufta.

«Sweet November» er en nyinnspilling av en film med samme tittel fra 1968. Den har ikke blitt stående som en klassiker, og det blir definitivt ikke denne heller.