Søtt og tøysete fra Sophie Kinsella

Utforsker ikke de store gåtene, men grei underholdningslitteratur.

MUNTERT: Sophie Kinsella er kjent for et stor publikum for sine humoristiske bøker om såkalte shopoholikere. Nå kaster hun seg inn i spøkelsessjangeren. 

 Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
MUNTERT: Sophie Kinsella er kjent for et stor publikum for sine humoristiske bøker om såkalte shopoholikere. Nå kaster hun seg inn i spøkelsessjangeren. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kinsella ||| ANMELDELSE: Et gjenferd fra 1920-åra som gjerne vil danse charleston. En kaotisk og bare tilsynelatende mislykket ung kvinne. En barsk amerikaner, og en sleip onkel Bill som har begått en ugjerning mot gjenferdet.

Dette er det tøysete persongalleriet i Sophie Kinsellas nye roman «Nå spøker du?».

Svevende gjenferd Lara er i midten av tjueåra, og nylig dumpet av det hun tror er sin store kjærlighet. Hun driver et mislykket hodejegerfirma sammen med den upålitelige bestevenninnen, som har stukket av til Goa.

Under begravelsen til sin 105 år gamle grandtante Sadie, ser Lara en svevende eterisk skikkelse i tjuetallsklær. Det er gamle Sadie slik hun var som noen og tjueåring. Hun bønnfaller Lara om å stoppe kremeringen før Lara har funnet et halskjede for henne. Høyt tempo Sophie Kinsella er kvinnen bak de fem «hylende morsomme» såkalte shopoholikerbøkene. Hun har nå satt seg fore å skrive en slags spøkelseshistorie. Språk, setting og stil er den samme som i shopoholikerserien: Høyt tempo og lett masete komikk om en svimete heltinne med et godt hjerte og kaotisk privatliv, som til slutt vinner prinsen og halve kongeriket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer