Søtt spillgjensyn med Wallace og Gromit

Denne gangen i eventyrform.

DET SKAL IKKE mye til for å leve det gode liv.

For Wallace sin del er livet bra så lenge han har tilgang på gode oster, selskap av sin gode hundevenn Gromit, muligheten til å finne opp nye tekniske snurrepiperier - og søt, fyldig honning.


I DET NYE eventyrspillet om det animerte radarparet har nemlig Wallace slått seg inn på honningproduksjon.


Når han endelig får inn sin første store ordre, skjønner han brått at produksjonsapparatet i kjelleren muligens ikke er godt nok rustet for storstilt honningtapping.


Dermed går turen ut av huset og inn til byen, og det er på disse stedene du støter på små og store utfordringer.


TELLTALE GAMES har i kjent stil - de har erfaring fra blant annet «Sam & Max»- og «Strong Bad»-spillene - gått for pek-og-klikk-veien.


«Wallace & Gromit»-serien er som skapt for å bli gjort om til et eventyrspill av denne typen, en langt bedre løsning enn i de actionorienterte spillene vi tidligere har sett basert på animasjonsserien.


I motsetning til sine andre spill, har Telltale her valgt å la deg styre figurene (du får spille både Wallace og Gromit) rundt på skjemen med WASD-tastene, i stedet for en rent musbasert styring.

1


Utførelsen ellers er av det enkle slaget, der spørsmålene om hvordan du kommer videre mer vil dreie seg om hva du skal gjøre enn hvordan det skal skje.


DET KOMMER NEPPE som en overraskelse at «Wallace & Gromit» er en rolig og koselig spillopplevelse, med fokus på erkebritisk særhet og lune samtaler i bedagelig tempo.


Rammen rundt det hele kler helt klart både spillet og serien, men et par tekniske klønerier og noe utakt i gåteløsningen roter til en ellers hyggelig affære.


Dette er heldigvis bare den første av foreløpig fire episoder, som alle kan kjøpes samlet for rundt 150 kroner på spillets hjemmeside. Kanskje neste spill blir mer helstøpt?