Musikkanmeldelse: Ivan Ave - «Every Eye»

Soul-bror nummer én

Kompromissløse hiphop-perler for selektive ører.

Foto: Håkon Gleditsch
Foto: Håkon Gleditsch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debatten rundt hvorvidt Eivind Øygåden er landets beste engelskspråklige MC eller ei, har for lengst måtte vike for spørsmålstegnet rundt telemarkingens evne til å lage sterke låter med sin gudebenådede flow. Kompromissløst fritt for hit-forsøk, og i et organisk hiphop-landskap som får forvirrede trap-fans med høyere utdannelse til å rynke på nesen, avfeies 29-åringens rapmusikk av enkelte som pretensiøs flinkismusikk.

Selvfølgelig lite annet enn historieløse blinkskudd i en rap-samtid som litt for ofte belønner medioker ignoranse. Er du derimot ute etter quick fixes og repeterte radioformler, har «Every Eye» ingenting å gjøre i headsettet ditt. Isteden setter åpningssporene «Now You See Me» og «Monitor» standarden for en skive mer laget for tilbakelente fridager, sofaer og jointer enn turn-up, og et tekstunivers som beveger seg befriende unna bravado og tenåringsnostalgi.

Ledet av samplet visdom fra både kokker og malere, filosoferer Ivan Ave om livet over grønt-duftende beats signert anerkjente produsentvenner som Mndsgn, Dâm-Funk, Kaytranada, Like (Pac Div), Fredfades og Yogisoul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer