Soul-håp fra Holmlia

I USA er soul og r & b-sjangeren den som selger mest for tida. I Norge har det imidlertid vært tyst. Før eksotiske Noora nå prøver seg. - Bare fordi jeg er svart, forventer folk at jeg skal være like bra som Whitney Houston, sier 18 år gamle Noora til Dagbladet.

Somaliske foreldre, bosatt i Dubai i De forente arabiske emiratene til hun fylte sju og Holmlia i Oslo som hjemsted siden den gang.

Det er den multietniske bakgrunnen til Noora Noor som i disse dager debuterer med singelen «Need You» i god amerikansk listesoul-tradisjon.

Skoleavslutninger

For nøyaktig ett år siden befant Noora seg i USA der hun sammen med en produsent forsøkte å lage plate.

- Men det var altfor tidlig for meg. Det føles mye riktigere å satse her hjemmefra. Slike USA-sjanser får man alltids flere av, uttaler en optimistisk Noora. Oppmuntret av morens lidenskap for 70-tallshelter som Marvin Gaye og Lionel Ritchie begynte hun å synge soul som småjente.

- Whitney Houston ble min store helt. I mange år forsøkte jeg å etterlikne henne, forteller Noora.

Etter å ha sunget på skoleavslutninger og fritidsklubbtilstelninger sammen med en dansegruppe på Holmlia i flere år, er hun nå artist på heltid. Plateselskapt Warner satser friskt på ungjenta.

Tror på Allah

Noora skiller seg ut i den norske artistfloraen både hva sjanger og religiøs tro angår.

- Jeg er muslim og tror på Allah. Det betyr at jeg må være forsiktig med alkohol og slikt. Heldigvis har jeg veldig god støtte fra mine egne. Alle somaliere jeg kjenner støtter meg, smiler hun.

Noora er den første norske artisten som forsøker seg på renskåren amerikansk soul og r & b. Sjangeren er uhyre populær i USA, og nå tror den 18 år gamle Holmlia-jenta at også Norge er rede.

- Det går ikke an å danse til rock. Derfor vil ungdommen ha soul og den typen musikk, fastslår Noora.

Ambisjonene står i stil med hennes internasjonale bakgrunn.

- Jeg håper på å erobre verden, sier hun uten å blunke.