GÅTT BORT: Bobby Womack døde i går. Foto: NTB Scanpix
GÅTT BORT: Bobby Womack døde i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

Soul-pioneren Bobby Womack er død

Har slitt med sykdom.

Den amerikanske soulsangeren Bobby Womack er død, 70 år gammel, ifølge magasinet Rolling Stone. 

Womack kom fra gospelmusikken på 50-tallet og ble en nøkkelfigur i rhythm & blues-musikken, med hits som «Lookin' for a Love», «That's the Way I Feel about 'Cha» og «Woman's Gotta Have It».

Sammen med broren tok han på 60-tallet opp «It's All Over Now» som Rolling Stones fikk en verdenshit med.

Womack arbeidet i løpet av sin karriere med artister som Janis Joplin, Aretha Franklin og Wilson Pickett, og han ble i 2009 tatt opp i Rock & Roll Hall of Fame.

70-åringen gjorde comeback i 2012 med albumet «The Bravest Man In The Universe», produsert av Blur-frontmann Damon Albarn. 

Under arbeidet merka Womack at han ikke var ved sine fulle fem og ble diagnostisert med et tidlig stadie av Alzheimers sykdom.

- Det flaueste var da vi skulle introdusere Damon og jeg ikke husket etternavnet hans. Det var så flaut, sa Womack til BBC.

Musikerlegenden slet med å huske låttitler og navn.

- Legen sier det ikke er så ille ennå, men at det kommer til å bli verre. Hvordan klarer jeg å glemme sanger jeg har skrevet? Det er frustrerende, sa Womack.

De senere årene har Womack slitt med kreft og rusmisbruk. Da han han i 2012 lagde sitt første album med nytt materiale på 18 år, ble det kåret til årets beste plate av musikkbladene Clash og Q. 

(Dagbladet/NTB)