Soul-pioneren Bobby Womack er død

Har slitt med sykdom.

GÅTT BORT: Bobby Womack døde i går. Foto: NTB Scanpix
GÅTT BORT: Bobby Womack døde i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske soulsangeren Bobby Womack er død, 70 år gammel, ifølge magasinet Rolling Stone. 

Womack kom fra gospelmusikken på 50-tallet og ble en nøkkelfigur i rhythm & blues-musikken, med hits som «Lookin' for a Love», «That's the Way I Feel about 'Cha» og «Woman's Gotta Have It».

Sammen med broren tok han på 60-tallet opp «It's All Over Now» som Rolling Stones fikk en verdenshit med.

Womack arbeidet i løpet av sin karriere med artister som Janis Joplin, Aretha Franklin og Wilson Pickett, og han ble i 2009 tatt opp i Rock & Roll Hall of Fame.

70-åringen gjorde comeback i 2012 med albumet «The Bravest Man In The Universe», produsert av Blur-frontmann Damon Albarn. 

Under arbeidet merka Womack at han ikke var ved sine fulle fem og ble diagnostisert med et tidlig stadie av Alzheimers sykdom.

- Det flaueste var da vi skulle introdusere Damon og jeg ikke husket etternavnet hans. Det var så flaut, sa Womack til BBC.

Musikerlegenden slet med å huske låttitler og navn.

- Legen sier det ikke er så ille ennå, men at det kommer til å bli verre. Hvordan klarer jeg å glemme sanger jeg har skrevet? Det er frustrerende, sa Womack.

De senere årene har Womack slitt med kreft og rusmisbruk. Da han han i 2012 lagde sitt første album med nytt materiale på 18 år, ble det kåret til årets beste plate av musikkbladene Clash og Q. 

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer