Soul-sjef

Med «Don't Give Up On Me» viser Solomon Burke en gang for alle at han hører hjemme blant de aller ypperste soulsangerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han har kanskje ikke gjort noe uutslettelig inntrykk før, selv om han er medlem av Rock'n'Roll Hall of Fame og har solgt 17 millioner plater. The Rolling Stones gjorde tidlig versjoner av hans «Cry to Me» og «Everybody Needs Somebody to Love», og han har inspirert en rekke andre artister. Men «Don't Give Up On Me» er altså intet mindre enn en åpenbaring av en plate. Heretter bør Burke omtales i samme åndedrag som blant andre Al Green, Marvin Gaye og Otis Redding.

Undervurdert

At Burke, far til 21, biskop og begravelsesagent, har vært for soul for pop og derfor er blitt undervurdert, skal vi kanskje prise oss lykkelig for nå. For jeg kan ikke huske når jeg sist hørte en soulplate med så mye sjel. Det skyldes særlig Burkes fantastiske frasering, men også Rudy Copeland, organisten i Burkes kirke, løfter sangene opp i en annen sfære med sine snikende orgeltoner. Det er ingen noviser som har levert låtene, heller, men han gjør hver og en av dem til sine egne.

Folk som Bob Dylan, Elvis Costello, Brian Wilson, Dan Penn, Nick Lowe, Tom Waits/Kathleen Brennan, Joe Henry og Van Morrison har skrevet nye sanger til Burke. Det vil si, Morrison var så fornøyd med sine to at han tok dem med på årets «Down the Road» før Burke rakk å gi ut sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer