Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Soulkongen Lee Fields (66) byr på en special night i Oslo

Med ny plate og konsert på Cosmopolite.

LEE FIELDS: Til Oslo har soulkongen fra Nord-Carolina med seg seks musikere.
LEE FIELDS: Til Oslo har soulkongen fra Nord-Carolina med seg seks musikere. Vis mer

KONSERT/CD: I soulmusikken er de gamle ofte eldst. Når man har overlevd til man er blitt 66, slik som Lee Fields, har man gjerne erfaringer nok til å leve seg inn i det meste. Fields debuterte allerede i 1969, men har brukt lang tid på å nå de høydene rent musikalsk som han befinner seg på nå. I morgen kveld innbyr han til en «Special Night», som det nyeste albumet hans heter, på Cosmopolite i Oslo.

Fields er fra Nord-Carolina og har sørstatstradisjonene under huden. En soulmann fra innerst til ytterst, som får det til å krible av 70-talls, hardtslående rytmer og intime ballader. Den nye plata med bandet The Expressions går rett i kroppen og innbyr til en danseglad helaften. Her handler det om kjærlighet, av den typen som springer ut av levd liv.

Lee Fields har vært på Cosmopolite flere ganger tidligere. Han utga flere singler på 1970-tallet, sjeldne plater som i dag får soulsamlere til å gå i spinn. Han ble en kulthelt blant hiphop’ere og ble samplet på funky plater i en ny tid. Fields ble trukket ut på samtidsscenen og har fått en storhetstid som veteran og bindeledd til 1960-tallets pionermusikk. Fire album er utgitt i det nye årtusenet.

Til Oslo kommer han med et band på seks musikere; trompet, saksofon, bass, gitar, piano og trommer. Bli ikke forundret om kuppelen på gamle Soria Moria kino løfter seg når disse gutta slår til i morgen kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media