Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Soulveteran fikk ny karriere med norsk hjelp

Wee Willie Walker (75) til Oslo etter suksess på Notodden. 

VETERAN: Wee Willie Walker  med blant andre Kid Andersen (gitar) og Jim Pugh (orgel) på Notodden Blues Festival sist helg. Onsdag tar Walker med seg noen av musikerne til Buckleys i Oslo. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
VETERAN: Wee Willie Walker  med blant andre Kid Andersen (gitar) og Jim Pugh (orgel) på Notodden Blues Festival sist helg. Onsdag tar Walker med seg noen av musikerne til Buckleys i Oslo. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN/OSLO (Dagbladet): Wee Willie Walker, født i Mississippi og bosatt i Minnesota, har vært artist i over 40 år, men det måtte en ung, utvandret nordmann til for å få ham fram i det store scenelyset. Christoffer «Kid» Andersen fra Telemark, som fikk Notoddens bluespris i 2011, har slått rot i San Jose i California, der han deler tida mellom gitaristjobb i Rick Estrin & The Nightcats og produsentjobber i eget studio.

Et løft

TIL OSLO: Wee Willie Walker med Kid Andersen (t.v.) og Rick Estrin.
TIL OSLO: Wee Willie Walker med Kid Andersen (t.v.) og Rick Estrin. Vis mer

Andersen og Estrin traff Wee Willie Walker ved en tilfeldighet, og bestemte seg for å gi ham et løft etter mange år i skyggen. Han spilte inn mange album, men uten å få den suksessen mange mener han hadde fortjent.

I studio

Andersen og Estrin samlet derfor i fjor noen musikervenner og produserte sammen «If Nothing Ever Changes». Albumet er blitt kalt en aldri så liten soulsensasjon og er blitt overøst med gode kritikker og tre nominasjoner ved årets Blues Music Awards i Memphis.

- Det er ikke mange igjen i blues- og soulverdenen i dag som oppriktig kan kalles «ekte vare», men Wee Willie Walker er jaggu det! Å spille inn skive med han var en sann øyeåpner for meg. Han er på et nivå som artist og sanger som bare er nådd av de mest ikoniske i sjangeren vår, sier produsent og gitarist Andersen.

«En av de store musikalske gjenoppdagelsene i USA i fjor var soulsangeren Wee Willie Walker», skrev bluesekspert Øyvind Pharo om fenomenet i Bluesnews.

Snakkis

Sist helg ble gjengen en snakkis under Notodden Blues Festival, der Walker spilte på hovedscenen - med The Nightcats i ryggen i tillegg til blåsere, Kids kone Lisa L. Andersen på vokal og Jim Pugh på orgel.

Robert Cray

Pugh var organisten til Robert Cray i 25 år og spilte med Etta James og Otis Rush før det. Han har i tillegg bidratt på en rekke plater som studiomusiker, blant annet for bluespionerer som B.B. King og John Lee Hooker.

Onsdag dukker gjengen - minus blåserne - opp på intimscenen Buckleys Roots & Blues Joint i Oslo under navnet The Greaseland Caravan All Stars Revue, oppkalt etter KIds studio Greaseland.

Det blir garantert trangt om plassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!