Soulveteran fikk ny karriere med norsk hjelp

Wee Willie Walker (75) til Oslo etter suksess på Notodden. 

VETERAN: Wee Willie Walker  med blant andre Kid Andersen (gitar) og Jim Pugh (orgel) på Notodden Blues Festival sist helg. Onsdag tar Walker med seg noen av musikerne til Buckleys i Oslo. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
VETERAN: Wee Willie Walker  med blant andre Kid Andersen (gitar) og Jim Pugh (orgel) på Notodden Blues Festival sist helg. Onsdag tar Walker med seg noen av musikerne til Buckleys i Oslo. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOTODDEN/OSLO (Dagbladet): Wee Willie Walker, født i Mississippi og bosatt i Minnesota, har vært artist i over 40 år, men det måtte en ung, utvandret nordmann til for å få ham fram i det store scenelyset. Christoffer «Kid» Andersen fra Telemark, som fikk Notoddens bluespris i 2011, har slått rot i San Jose i California, der han deler tida mellom gitaristjobb i Rick Estrin & The Nightcats og produsentjobber i eget studio.

Et løft

Andersen og Estrin traff Wee Willie Walker ved en tilfeldighet, og bestemte seg for å gi ham et løft etter mange år i skyggen. Han spilte inn mange album, men uten å få den suksessen mange mener han hadde fortjent.

I studio

Andersen og Estrin samlet derfor i fjor noen musikervenner og produserte sammen «If Nothing Ever Changes». Albumet er blitt kalt en aldri så liten soulsensasjon og er blitt overøst med gode kritikker og tre nominasjoner ved årets Blues Music Awards i Memphis.

- Det er ikke mange igjen i blues- og soulverdenen i dag som oppriktig kan kalles «ekte vare», men Wee Willie Walker er jaggu det! Å spille inn skive med han var en sann øyeåpner for meg. Han er på et nivå som artist og sanger som bare er nådd av de mest ikoniske i sjangeren vår, sier produsent og gitarist Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer