South Park-episode trukket tilbake

Jomfru Maria med blødende anus ble for mye for katolikkene.

(Dagbladet.no:) Årets sesongfinale av den amerikanske tv-serien South Park ble sendt 7. desember på kanalen Comedy Central, og innholdet skapte furore i flere katolske miljøer. Årsaken var blant annet at serieskaperne portretterte flere kirkelige ikoner på lite flatterende måter.

Episoden skulle etter kanalens sendeplan gått i reprise onsdag kveld, men ble trukket uten forklaring, skriver Entertainment - E! Online.

Episoden har tittelen «Bloody Mary» og handlingen spinner rundt en statue av Jomfru Maria som uten forklaring ser ut til å blø fra anus. Katolikker verden over valfarter så til den lille byen med håp om å bli helbredet av det hellige blodet.

Til slutt avklarer pave Benedict XVI at det dreier seg om menstrasjonblod, og at det ikke er noe uvanlig. «Chicks bleed out of their vaginas all the time», forklarer den tegnede utgaven av paven i episoden.

Den konservative gruppen «The Catholic League for Religious and Civil Rights» kontaktet kanalen og krevde at den aktuelle episoden ikke skulle vises igjen. Episoden er altså trukket fra sendeplanen, og det kan se ut som at gruppen fikk innvilget ønsket sitt.

Comedy Central svarte ikke på E! Online sin forespørsel om hvorfor «Bloody Mary» var luket ut av kanalens programplan. Alle bildene fra den aktuelle episoden er også fjernet fra Comedy Centrals pressesider.

PROVOSERER: South Park-gutta Stan, Kyle og Kenny (her uten Cartman).