«South Park»

«South Park» legger Trump på hylla. Klarer ikke å holde følge med verden

Uttalte skaperne bak serien i et nylig intervju.

VIRKELIGHETEN OVERGÅR SATIRE: Gjennom to sesonger har satireserien «South Park» hatt en karakter inspirert av Donald Trump. Det er det nå slutt på. Foto: South Park studios/YouTube.
VIRKELIGHETEN OVERGÅR SATIRE: Gjennom to sesonger har satireserien «South Park» hatt en karakter inspirert av Donald Trump. Det er det nå slutt på. Foto: South Park studios/YouTube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom alle sine 20 sesonger har satireserien «South Park» vært kjent for sin svarte humor og surrealistiske skildringer.

De tar stadig opp tabubelagte tema med sin særegne og humoristiske vri, og en rekke kjente fjes har dermed fått gjennomgå på skjermen. Saddam Hussein, Paris Hilton, Tom Cruise og Michael Jackson er noen eksempler på hvem som har fått smake på harseleringen.

PERMITTERER TRUMP: «South Park»  har valgt å ikke lenger harselere med Donald Trump. Foto: NTP Scanpix.
PERMITTERER TRUMP: «South Park» har valgt å ikke lenger harselere med Donald Trump. Foto: NTP Scanpix. Vis mer

Med sin fortløpende produksjon og sitt dagsaktuelle innhold var det heller ikke noen overraskelse at presidentvalget i USA ble et tydelig tema i serien, og harselering med den nåværende presidenten, Donald Trump, var et faktum.

I South Parks univers hadde velgerne i den perioden valget mellom Mr. Garrison «Giant Douche» (Donald Trump) og «Turd Sandwich» (Hillary Clinton).

Ferdig med Trump

Men i et nylig intervju med det australske tv-programmet 7.30 viser det seg imidlertid at det satiriske universet har valgt å legge Donald Trump på hylla.

SKAPERNE: Her blir skaperne av serien, Trey Parker og Matt Stone, hyllet i forbindelse med sin sesong nummer 20 av «South Park». Foto: Rob Latour/ Variety.
SKAPERNE: Her blir skaperne av serien, Trey Parker og Matt Stone, hyllet i forbindelse med sin sesong nummer 20 av «South Park». Foto: Rob Latour/ Variety. Vis mer

Da skaperne bak serien, Matt Stone og Trey Parker, ble spurt om hvordan det er å parodiere dagsaktuelle saker med en såpass krass stil som mørk satire, ga de dette svaret:

- Det kan ofte være vanskelig, og det er virkelig vanskelig nå. Grunnen til det er at satire etter hvert har blitt en slags virkelighet, og det er vanskelig å gjøre narr av det.

- Virkelighet får være virkelighet

De forteller at de virkelig prøvde å lage noe morsomt ut av det som foregikk, men at de rett og slett ikke klarte å henge med. Det som skjedde i den virkelige verden var mer komisk enn hva de klarte å komme opp med.

- Vi har derfor valgt å la virkelighet være virkelighet, og humor humor, sier Parker.

Satiregiganten «South Park» er en amerikansk animert komiserie for voksne, og har vært på skjermen siden 1997. I Norge har serien gått på kanalene NRK1, Canal+, TV 2 Zebra og TV2 Humor.

Serien handler kort fortalt om de fire 9-åringene Stan, Kyle, Cartman og Kenny. Vi følger deres hverdag og blir tatt med på alle de bisarre hendelsene som skjer med dem i landsbyen «South Park».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer