«South Park»

«South Park» legger Trump på hylla. Klarer ikke å holde følge med verden

Uttalte skaperne bak serien i et nylig intervju.

VIRKELIGHETEN OVERGÅR SATIRE: Gjennom to sesonger har satireserien «South Park» hatt en karakter inspirert av Donald Trump. Det er det nå slutt på. Foto: South Park studios/YouTube.
VIRKELIGHETEN OVERGÅR SATIRE: Gjennom to sesonger har satireserien «South Park» hatt en karakter inspirert av Donald Trump. Det er det nå slutt på. Foto: South Park studios/YouTube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom alle sine 20 sesonger har satireserien «South Park» vært kjent for sin svarte humor og surrealistiske skildringer.

De tar stadig opp tabubelagte tema med sin særegne og humoristiske vri, og en rekke kjente fjes har dermed fått gjennomgå på skjermen. Saddam Hussein, Paris Hilton, Tom Cruise og Michael Jackson er noen eksempler på hvem som har fått smake på harseleringen.

Med sin fortløpende produksjon og sitt dagsaktuelle innhold var det heller ikke noen overraskelse at presidentvalget i USA ble et tydelig tema i serien, og harselering med den nåværende presidenten, Donald Trump, var et faktum.

I South Parks univers hadde velgerne i den perioden valget mellom Mr. Garrison «Giant Douche» (Donald Trump) og «Turd Sandwich» (Hillary Clinton).

Ferdig med Trump

Men i et nylig intervju med det australske tv-programmet 7.30 viser det seg imidlertid at det satiriske universet har valgt å legge Donald Trump på hylla.

Da skaperne bak serien, Matt Stone og Trey Parker, ble spurt om hvordan det er å parodiere dagsaktuelle saker med en såpass krass stil som mørk satire, ga de dette svaret:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer