Southpark-sang sensureres

«Blame Canada» er nominert til Oscar for beste filmmusikk. Men skal den være med på showet må de stygge ordene bort.

Sangen «Blame Canada» fra South Park - filmen, som på norsk har fått undertittelen «Større, lengre og usensurert» har overraskende blitt nominert til Oscarpris for beste filmmusikk. Det melder nettstedet BBC News.

Det er tradisjon for at sangene som er nominert blir fremført under Oscarutdelingen, og Robin Williams er engasjert for å synge «Blame Canada» under showet.

Nå har det oppstått et lite problem. Sangen finner ikke nåde for fjersynsprodusentenes strenge blikk. Den inneholder for mange upassende ord og vendinger. TV-kanalen ABC, som skal sende Oscar-showet, har bedt Oscar-utdelerne om at teksten må renses for slike ord dersom den skal sendes på TV.

- Jeg kan ikke huske at vi har hatt liknende situasjoner tidligere, sier Bruce Davis, daglig leder for Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som deler ut de ettertraktede stauettene.

Komponisten Marc Shaiman, som sammen med Trey Parker skrev sangen, ser humoren i ABC's dillemma.

- Det er en sang om sensur i en film om sensur. Vi ser ironien i at vi nå blir bedt om å sensurere innholdet i sangen, sier han til BBC.

Shaiman ser lyst på situasjonen:

- Vi skal nok finne en kreativ måte å løse problemet på, sier han.

Han burde få hjelp fra fremføreren. Robbie Williams er kjent for å ha løst kinkige rolleoppgaver på en morsom måte tidligere. Han klarer sikkert denne utfordringen også.

anne.helene.molaug@dagbladet.no