Sov godt

Spennende thriller om en utspekulert seriemorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Politimannen Tom Thorne er hovedpersonen i thrillerserien til Mark Billingham, og han dukket første gang opp i denne boka, som kom på engelsk for fem år siden. Siden har Billingham skrevet fem bøker til, men grunnlaget for den seinere suksessen ble lagt med «Sov godt».

Jeg har lest både dårligere og bedre debutromaner, men i «Sov godt» havner det meste på plussiden - ikke minst fordi Billingham - som også er standupkomiker og skuespiller - har fått til en sympatisk hovedperson og en intrige som holder mål. Thrillere om seriemordere er ofte bygd over samme lest, og bærer preg av å være kriminallitterære eksperimenter hvor forfatteren finner ut hvor langt man kan gå i å beskrive syke sinn.

«Sov godt» er for så vidt ikke noe unntak, men Mark Billingham har bygd opp et fåtallig, men overbevisende persongalleri, og har også oppfylt to andre minstekrav for en thriller: At den er spennende og troverdig. Likevel har «Sov godt» flere partier som er ufokuserte, og som helt sikkert kunne vært kuttet uten at det gjorde noe. Og det kan nok stilles store spørsmålstegn ved Thornes etterforskningsmetoder, han er av den sorten politimann som neppe ville fungert i virkeligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer