Sover i telt for å sikre seg billetter til «norsk» storfilm

Harald Zwart delte ut suppe til den tålmodige fanskaren i Los Angeles.

 SUPPE TIL FANSEN: Harry Potter, Twilight og Hunger Games: Filmatisering av ungdomslitteratur er en gullgruve for Hollywood. I natt sto fans av «Skyggejegerne»-serien i kø for å kapre billetter til førpremieren på Harald Zwarts nye storfilm. Foto: James Carbone
SUPPE TIL FANSEN: Harry Potter, Twilight og Hunger Games: Filmatisering av ungdomslitteratur er en gullgruve for Hollywood. I natt sto fans av «Skyggejegerne»-serien i kø for å kapre billetter til førpremieren på Harald Zwarts nye storfilm. Foto: James CarboneVis mer


LOS ANGELES (Dagbladet):
- Dette er større for meg enn Twilight, jubler Hayley Wood (18), selverklært «blodfan» av «The Mortal Instruments», bokserien som har fått tittelen «Skyggejegerne» i Norge.

Et helt døgn før førpremieren på den nye storfilmen fra Harald Zwart, mandag morgen norsk tid, sto en hærskare fans av den massivt populære ungdomsbokserien, skrevet av Cassandra Clare, i kø på mørklagte Sunset Boulevard i Hollywood.

De håpet å kare til seg en av de få ekstrabillettene til førpremieren.

- Den har alt - Vi lå i kø for å få billetter til Twilight-filmene og til Hunger Games, sier Wood.

Hun og moren, Ellen Wood, har med seg bøker, smørbrød, vann og et telt, for å holde ut natten på fortauet utenfor kinoen Arclight i hjertet av filmbyen. Begge to har lest de fem bøkene i serien «flere ganger».

- Jeg har mistet oversikten over hvor mange ganger jeg har lest dem, sier Hayley, som spår at hun kommer til å se den første filmen i Skyggejegerne-serien «mange ganger».

- Den har ikke bare vampyrer og varulver; den har alt, samtidig som den handler om den virkelige verden. Og så har den en veldig interessant kjærlighetshistorie, fniser Woods, før hun sperrer øynene opp og roper:

- Der er «Harold»!

- Dette er kjempegøy Bak dem står minst sytti håpefulle fans i kø for å kapre billetter til førpremieren som går av stabelen ved 05-tiden tirsdag morgen norsk tid. De har satt opp telt og campingstoler. Men når Zwart ankommer stormer de mot ham.

- Vær så snill, signer denne, roper Marissa Gimenez (25), idet hun veiver med en plakat av Jamie Campbell Bower, kjent som vampyren «Caius» fra Twilight-filmene.

Andre vil ha Zwarts signatur på bilder av Lily Collins, som spiller hovedpersonen «Clary Fray», en femtenåring i New York som oppdager at hun er halvt engel og er utvalgt til å beskytte menneskeheten mot onde demoner.

- Dette er kjempegøy, helt utrolig, smiler Zwart, mens han svinger pennen over et fotografi av Jonathan Rhys Meyers, kjent fra «Match Point» og tv-serien «The Tudors».

Føler du press, fordi fansen er så besatte av bøkene?

- Jeg ble vant til press med The Karate Kid. Nå føler jeg at presset er over. Fansen er veldig smarte. De som har sett filmen er opptatt av at vi har beholdt nerven og essensen av bøkene i filmen.

Hva er det peneste de har sagt til deg?

STJERNEREGISSØR: - De som har sett filmen har forsikret andre fans om at filmen ligner på boken, så jeg tror de gleder seg, sier en gledesstrålende Harald Zwart til Dagbladet. Foto: James Carbone
STJERNEREGISSØR: - De som har sett filmen har forsikret andre fans om at filmen ligner på boken, så jeg tror de gleder seg, sier en gledesstrålende Harald Zwart til Dagbladet. Foto: James Carbone Vis mer

- Jeg merket meg én ting spesielt: En blogger som sier at filmen er den beste bok-til-manus-adapsjonen han har sett av ungdoms-franchisene, og det er et kjempestort kompliment.

Dedikerte fans Lauren Hashima (21) sitter på en campingstol, bakerst i køen. Hun varmer hendene rundt en kopp suppe og nihåper på en billett. Hun har stått i kø for å møte Zwart, flere ganger. 

- Jeg leser alt på twitter og forum fra fans som er oppdatert på filmen og jeg møtte Harald på en filmmesse og i en bokhandel sammen med forfatteren, forteller hun.

- Jeg vet at jeg kommer til å se filmen minst to ganger på kino, fordi jeg føler at bøkene er en del av meg. Det er dumt egentlig, men det var på samme måte med Harry Potter, sier Hashima, som så en av Harry Potter-filmene tre ganger.

Den fjerde Twilight-filmen så hun fire ganger, på kino.

Melissa Gimenez (25) er besatt av skuespilleren Campbell Bower, også kjent fra filmen «Sweeney Todd»: Hun har stått i kø i fire timer, i håp om å få billett før morgengry.

- Jeg elsker Lily Collins fra Mirror Mirror («Lille Speil på veggen der» journ. anm.). Men mest gleder jeg meg til å se Jamie.

Lyndsay Lanning (13) har med seg sin mor, Anne Lanning. Hun er fan av «all» ungdomsserie-litteratur og er nå midt i den femte boken i Skyggejegerne-serien. Hun sier hun kommer til å se Skyggejegerne: Demonenes by, minst tre ganger på kino.

- Jeg har hørt på nettet at den er kjempebra. Hvis den er like bra som de sier, så blir det som Hunger Games, smiler Lanning sjenert:

- Jeg så den åtte ganger.

BLODFANS: - Jeg kommer til å se filmen flere ganger, første gang kommer jeg sikkert til å glipp av noe, sier Ellen Wood, moren til atten år gamle Hayley, og fan av ungdomsserie-litteratur. Både mor og datter så den første Twilight-filmen tre ganger på kino. Foto: James Carbone
BLODFANS: - Jeg kommer til å se filmen flere ganger, første gang kommer jeg sikkert til å glipp av noe, sier Ellen Wood, moren til atten år gamle Hayley, og fan av ungdomsserie-litteratur. Både mor og datter så den første Twilight-filmen tre ganger på kino. Foto: James Carbone Vis mer