Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søviknes betalt av Se & Hør

Fikk penger for torskemiddag med kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I august skapte det blest da det kom fram at Se & Hør hadde betalt et større pengebeløp for å lage hjemme hos-reportasje hos Carl I. Hagen.

Deretter kom det fram at Frp-leder Siv Jensen også hadde blitt påspandert en Amsterdam-tur for å lege reiselivsreportasje med henne i fokus.

Nå vedgår også Os-ordfører Terje Søviknes at han har fått betalt av bladet. Sist gang for å slippe bladet inn for å lage reportasje fra en torskemiddag.

- Det har skjedd to ganger, og det er jeg helt åpen på. Siste gang var i år, da vi slapp bladet inn på kjøkkenet vårt i forbindelse med en reportasje, sier ordføreren til Bergens Tidende.

Søviknes sier pengene selvsagt vil bli innrapportert og skattet av.

I 2001 ble Søviknes og kona også påspandert en tur til Gran Canaria. Det skjedde like etter sexskandalen den daværende nestlederen ble trukket inn i.

- Det skjedde mens det stormet som verst. Vi fikk tilbud om å komme oss vekk en stund, og sa ja til det. Se og Hør betalte turen, forteller han.

Os-ordføreren forsvarer Se & Hør-pengene med at han stiller opp privat, og at kona - som ikke har noen offentlig posisjon - også blir med.

MOTTOK PENGER: Terje Søviknes mener betalingen han har fått for å stille opp for Se & Hør er uproblematisk. Foto: SCANPIX
MOTTOK PENGER: Terje Søviknes mener betalingen han har fått for å stille opp for Se & Hør er uproblematisk. Foto: SCANPIX Vis mer

Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er kritisk.

- Jeg har stor forståelse for politikere som vil ha privatlivet sitt i fred. Men enten stiller man opp, eller så gjør man det ikke. Og stiller man opp, bør det være gratis, sier han til Bergens Tidende.

Søviknes sier til Stavanger Aftenblad i dag at han planlegger rikspolitisk comeback i forbindelse med stortingsvalget i 2009.