Anmeldelse: Justin Bieber på Leangen Travbane, Trondheim

Søvnig seanse

Justin Bieber prøver å holde et vekkelsesmøte, men sliter til tider med å holde seg våken.

SKJORTA FALT: Etter noen låter forsvant Biebers skjorte, til publikums begeistring. Foto: Dagbladet
SKJORTA FALT: Etter noen låter forsvant Biebers skjorte, til publikums begeistring. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen tusen smarttelefoner ødelegger sikten mens samtlige publikummere foran scenen filmer begynnelsen av konserten som skapte overskrifter på grunn av artistens krav om fotoforbud.

Før Justin Bieber inntar scenen foran cirka 40 000 beliebere i alle aldre, spiller en ferdig innspilt video på storskjermen.

I videoen ser vi Bieber framføre en monolog om livets store spørsmål. Det lyder som et altfor langt Rupi Kaur-dikt, hvis den kanadiske poeten var dypt evangelisk kristen.

Det handler, i grove trekk, om at livet er vanskelig noen ganger, men heldigvis har han gud. Denne dualiteten - livet er for kjipt, men gud er god - blir et gjennomgående tema i den nesten to timer lange konserten.

Bieber entrer scenen med en slags rytmisk vagging som står i skarp kontrast til den energiske headbangingen fra gitaristen og andre medlemmer av bandet.

Men om det ikke er teknisk imponerende, ser det i det minste ut som om Bieber trives med å vagge.

Trondheim , 07082022 , Justin Bieber, konsert, Leangen travbane, Trondheim
Trondheim , 07082022 , Justin Bieber, konsert, Leangen travbane, Trondheim Vis mer

Justin Bieber

Hvor: Leangen Travbane Trondheim
Tilskuere: Ca. 40 000

«Livet er for kjipt, men gud er god.»
Se alle anmeldelser

Det er mer enn man kan si om de koreograferte dansene. Bieber utfører koreografien med entusiasmen til en person som gleder seg til å dra hjem og se siste episode av en realityserie på Netflix.

Allerede på låt nummer fire - «Holy» - begynner det heldigvis å ta seg opp. Her er det falsett med tilhørende jubel fra publikum, og vi får det første av flere små øyeblikk som redder konserten: de hvor Bieber tilsynelatende koser seg.

Det skjer oftest under balladene og låtene hvor han slipper å røre for mye på seg - og sjelden under de mer energiske poplåtene.

Under «Yummy» kommer solbrillene av. Da er det rett og slett vanskelig å vurdere om Bieber kjeder vettet av seg, eller om han viber så hardt at han glemmer å fokusere blikket.

TAKKNEMLIG PUBLIKUM: Publikum på Leangen var ikke vanskelige å be. Foto: Dagbladet
TAKKNEMLIG PUBLIKUM: Publikum på Leangen var ikke vanskelige å be. Foto: Dagbladet Vis mer

Men det er altså ikke helt mørkt. Da den akustiske gitaren rulles ut for «Swap It Out», er Bieber med ett i sitt ess. Og da han drar med seg kompisen Sam Tompkins på scenen for å synge «Love Yourself», er stemningen så god at det ikke engang ødelegger at et par tilsynelatende er midt i prosessen med å slå opp ved siden av meg.

Det fortsetter i samme stil med «Off My Face», men med en gang danserne kommer ut og «Confident» dundrer i gang, virker det som om Bieber begynner å tenke på om han har husket å skru av kaffetrakteren.

Da han kommer inn på scenen for å synge «Sorry», ser det ut som han stålsetter seg. Under første refreng gir han rett og slett opp koreografien. Etter låten sukker han tilsynelatende oppgitt. Seinere, da han pliktskyldig drar i gang «Baby», ser det ikke ut til at han deler publikums nostalgi.

Så er tida inne for å ta et modig standpunkt.

Verden er et sted med mye splittelse, kan Bieber fortelle. Men heldigvis er gud god. Det er i det hele tatt mye gud.

- Rasisme er ondskapsfullt. Det er galt, erklærer han til jubel og applaus, før han drar i gang «As I Am».

Så følger en bisarr seanse hvor Bieber freestyler en slags preken mens han sitter med lukkede øyne og klimprer på et hvitt flygel.

Det er vanskelig å følge den røde tråden, men det overordnede temaet ser ut til å være bønn, takknemlighet - og gud, selvfølgelig. Her mister han rett og slett publikum, som riktignok begynner å følge med igjen idet de drar kjensel på «Peaches» og «Anyone».

Det vakte oppsikt da Justin Bieber dukket opp på Godt Brød i Trondheim sentrum lørdag ettermiddag. På scenen serverer han dessverre for det meste tørr kneip. Belieberne spiser heldigvis det de får servert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer